lauantai 9. toukokuuta 2020

Kevätkukintaa!

Olen monena päivänä napsinut muutaman kuvan puutarhassa. Lämpimien päivien myötä varret ovat venyneet ja lehdet kasvaneet aina seuraavaan kuvauskertaan mennessä ihan hurjana. Nyt täytyy saada muutama kuva julki ennen kuin on todettava, että oho, se kukinta meni jo. Kevät on mahtava vuodenaika <3 Mutta hereillä on pysyttävä ja kevättä on nautittava usein - pieninä tai suurina annoksina! 
Mukana vilahtaa kukkien lisäksi ainakin neljä erilaista hyönteistä, osa tärkeitä pölyttäjiä ja kaikki ihan mukavia pihakavereita :)

Jo pidempään olen seurannut sinivuokon ja hyasintin yhteisesiintymistä. Se onnistui loppujen lopuksi hienosti, vaikka sinivuokko aloitti paljon aiemmin. Ihan hyvä, että siitä ehti nauttia jo ennen pinkkiä räjähdystä. Ehkä voisin hankkia ensi kevääksi myös  hyasintteja pastellisävyissä?
Hyasintti 'Pink Pearl' ja sinivuokko (Hepatica nobilis) 5.5.2020

Hepatica nobilis
Sinivuokko ja leppäkerttu 5.5.2020



























Maanantaina kuvasin pionia, jonka upeat punaiset varret puskevat esiin. Takana näkyy valkoisia kukkia. Ne ovat paikalle itsestään saapunutta kevättaskuruohoa, joka on yksi suloisimmista rikkaruohoista. Se on minusta viehättävä ja mehiläiset tykkäävät myös. 
Pioni punaisena keskellä 















Kevättaskuruoho (Noccaea caerulescens-ryhmä) ja mehiläinen   5.5.2020

Tiistaina joukko vihertäviä perhosia oli pölähtänyt paikalle. Kun säntäsin hakemaan kameraa, ne näyttivät ensin kadonneen kaikki. Sitten huomasin, että niillä on sama maku kuin leppäkertuilla piilopaikan suhteen. Syksyllä pallotuija veti joukoittain leppiksiä puoleensa. Nyt tämä perhonen oli siellä. 
Kangasperhonen (Callophrys rubi) kuuluu nopsasiipiin

Ei perhonen oikeastaan ollut piilossa, se näkyy tässäkin kuvassa pallotuijassa :) Vasemmalla tuivio vielä talvivärissä.













Tämä toinen kangasperhonen oli oikea linssilude, katse kameraan  5.5.2020
Sipulikukkarintamalla nousee monenlaista. Narsisseissa keltaiset aloittivat ja nyt on jo valkoisetkin kukassa. Heh, sortteja taitaa olla enemmän kuin keltaiset ja valkoiset, pitäisi tutustua vähän tarkemmin! Suurin osa tulppaaneista venyttää edelleen varsiaan ja nuppuja tulee esiin. 'The First' tulppaaneista osa kukkii edelleen ja ripsureunatulppaaneissa näkyy jo ripsut. Parvitulppaani kukkii kivikkopenkissä, aina silloin kun aurinko paistaa.  

Narsissit katselevat tulppaanin sammalpuuhkaa. Kävin kiskaisemassa kauluksen pois kuvan jälkeen.














Tulppaani 'The First'

Ripsureunaa tulossa 4.5.2020

Kimalainen pöristelee ohi torvinarsissien






































Parvitulppaani (Tulipa tarda)













Torstain puutarhayllätys oli valkoisena pilvenä kukkiva kriikuna. Kaikki mehiläiset olivat löytäneet sen ennen minua ja olivat innolla toimessaan


prunus domestica
Perjantaina kuvasin mm. pensasmustikkaa, joka puskee vihreyttä varsistaan. Myös viime syksynä istutettu pikkukaveri näyttää voivan hyvin. Valkovuokot ovat varjoisalla paikalla ja kukkivat vielä hyvin. No nehän kuuluvatkin Äitienpäivään! 



Mukavaa Ätienpäiväviikonloppua kaikille äideille ja myös kaikille, joille äiti on tärkeä! Ja tervetuloa uudet lukijat!





16 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Kaunis tuo vihreä perhonen. Täälläkin kukkii yhtä sun toista. Otin kuviakin, vaan saanko niitä blogiin asti, on jo toinen kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on ihan oma lukunsa se blogiin saaminen. Oli kyllä tosi soma perhonen!

   Poista
 2. Ihana hyasintin ja sinivuakon yhyristelmä! Ja muutaki kukintaa jo vaikka kuinka palio. Hauska tua monifärine tulppu. Mukavaa äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Jestas, kriikuna jo kukassa. Huomasin tänään, että meillä nuput ovat vasta ilmestynet hennosti näkyviin.
  Hyasintin ja sinivuokon yhdistelmä on ihastuttava. Miten senkin olet onnistunut saamaan samanaikaisesti. Meillä sinivuokot ovat jo lopettaneet kukintansa, kun taas hyasintit alkavat olla parhaimmillaan.
  Nyt pitää kiirettä. Jos tänään ei kuvaa jotain kukkaa, huomenna sen tilalla on jo seuraava ihailtava.
  Hyvää äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kiire on! Aurinkoisten paikkojen sinivuokot näyttää jo menneen, mutta tässä on puita varjostamassa. Siksi kukkivat tosi pitkään ja onnistui tuo hyasinttiyhdistelmä.

   Poista
 4. Mukavaa, että pihassasi on kasveja, joista hyönteiset pitävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella hyvin kimalaisia tänä keväänä ja mehiläisiäkin on liikkeellä. Etupihan voikukillakin näkyy olevan kova pörinä, joten täytyy säästää nekin.

   Poista
 5. Kiitos, liityin minäkin lukijaksi:) Kevät on kyllä kiireistä aikaa ja kasvu on niin voimakasta, että mukana ei meinaa pysyä! Upea tuo pikkuinen linssiludeperhonen. Aurinkoista äitienpäivän jatkoa sinulle ja kaunista toukokuuta!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kukintaa! Hyasinttien ja sinivuokkojen yhdistelmä on todella söpö ja muut sipulikukat tietysti aina kauniita. Kiitos kevättaskuruohon nimestä! Ihastelin yhtenä päivänä tuossa lähellä kadun varressa niitä, mutta en tiennyt, mitä ne ovat. Saat vastalahjaksi nimen tuolle linssiluteelle: kangasperhonen :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Kävin heti nimeämässä linssiluteen. Samalla huomasin, että toinen perhoskuvani oli kadonnut bittiavaruuteen, joten lisäsin sen nyt vielä.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...