lauantai 15. elokuuta 2020

Asuntomessupihat Tuusulassa

Vierailin tällä viikolla asuntomessuilla Tuusulassa. Mielenkiinnon kohteena olivat lähinnä messutalojen pihat sekä messualueen puistot ja muut yleiset alueet. Messuilla on otettu koronarajoitteet hyvin huomioon, porukkaa oli paljon aiempia vuosia vähemmän ja taloissa oli väljää, sillä sisääntulijoiden määrää rajoitettiin merkittävästi. Itse tosin pysyttelin enimmäkseen ulkotiloissa ja niissäkin riitti katseltavaa. Mukana on muutama sisäkuvakin kivoista yksityiskohdista. Värimaailmassa tumma kivi on ulkotiloissa nyt suosittua. Myös talojen väri on usein harmaa. Tällä kertaa pihat olivat usein valmistuneet jo hyvissä ajoin ennen messuja eikä edellisellä viikolla, joten kasvit olivat ehtineet jo hieman kasvaa ja näyttivät hyviltä. Tervetuloa mukaan kuvakierrokselle! 
Sain lipun messuille Maisemasuunnittelijoiden yhteistyökumppaneiden kustantamana. 

Alueella on useita kaupunkiaukioita. Täällä on betonipenkkejä.

Kaupunkipiha jolta löytyy monia elementtejä: terassi, laatoitettu kulkureitti, istutuksia, istutuslaatikko aidan vierestä ja nurmialue. Kohde 27A Duplio Tynell

Kohde 17 Keuda on myynnissä! Huomaa terassin kaunis koriste, joka tuo myös näkösuojaa

Keudan kohdetta ovat olleet tekemässä opiskelijat niin sisällä kuin ulkona. Siksi sitä on tehty ajan kanssa ja sieltä löytyy monia kivoja yksityiskohtia. Sisääntuloa koristaa floristimestariopiskelijan 'Maan kruunu' (ei näy kuvissa). Pihasuunnitelman lähtökohtana ovat toimivat kulkuväylät ja helppohoitoinen dynaaminen perennaniitty hyötykasveilla maustettuna. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvit saavat jatkossa hakea paikkaansa ja asettua niin kuin parhaiten viihtyvät. 

Siperianlehtikuusesta valmistettu hauska ja selälle mukava keinu oli sijoitettu moneen pihaan

Puustellinmetsän puistoalueen leikkipaikka on näyttävä. Oikealla näkyy liukumäen pohja, jota pitkin telineen päältä pääsee vauhdilla alas!

Sama toiseen suuntaan

Kauniita yksityiskohtia löytyi sisältä ja...

… ulkoa. Kaapelikelat katukoristeiksi kukitettuina.

Puuta oli käytetty monin tavoin kiinnostavasti. Kohde 27A Duplio Tynell. Puupaneeli Jukola Letti,
 Lunawood & Jukola Industries

Kauniita unia ja etenkin huomiota kiinnitti kaunis kranssi. Ruskea seinä Tikkurilan Harmony täysmatta L487. Futonsänky Ziggy-runko, vuodevaatteet Anno Collection. Kohde 41 Honka Huomen.

Arkkitehti halusi atriumpihan osittain katetusta oleskelualueesta hyvin simppelin. Rusokirsikasta kasvaa sinne hieno katseenvangitsija. Pihasuunnittelija Henna Väisänen. Kohde 38 Finnlog Hetena

Liuskemestareiden liuskekivikallio heinäistutuksin. Pihan suunnitellut helppoa ja selkeää elämää rakastavalle asukkaalle Minna Harju . Kohde 15 Kastelli Kuori

Mukavan reikäisiä aitoja ja kunttaa. Kastelli-talo

Messuilla tummat kivet ovat todella suosittuja. "Soran" ei tarvitse olla sepeliä, se voi olla esimerkiksi tummaa liuskerouhetta. Tässä istutusalueella on kuorikate, mutta.... 
...usein istutusalueella on kivikate. Tässä Ikikiven vaalea kvartsiittirouhe heinien alustana. Pihalle on haluttu paahteista eteläeurooppalaista tunnelmaa. Kohde 13 Design Puro. Istutukset Tiina Töyrä.


Ihanan rehevä viherhuone...

...jossa mukava istuskelupaikka

Puustellinmetsänpuisto aukeaa talojen takana. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy rohkean kuviollista kiveystä, jota on käytetty alueen kaduilla paljon. Taustalla on kaikille avoin yrttitarha, jossa on myös hedelmäpuita.


Hulevesilammen rantaan on rakennettu useita kivoja oleskelupaikkoja ja siellä on myös jykevä grillipaikka (ei kuvassa). Heinäkasvillisuus ei ole vielä ehtinyt rehevöityä. Vesi oli mukavan kirkasta.

Jättikokoinen hyönteishotelli. 

Hyönteishotellin takana näkyviä erikorkuisia istutuslaatikoita asukkaat voivat jatkossa vuokrata ja viljellä niissä itse hyötykasveja. Nyt sieltä voi kuka vaan käydä poimimassa vaikka kesäkurpitsan. Myös viljelypalstoja on tarjolla. Puiston laidalla laiduntaa lampaita, joita voi käydä moikkaamassa.

Minä suosittelisin käymään mm. seuraavissa kohteissa:
    - Villa Mikael ja Villa Sanni (6) esteetön talo, huomaa pergola ja kiva ulkotakka 
    - Villa Fortuna (3) Tämä on omalaatuinen talo! Takapihalla hieno puuistutus.
    - Talo Keuda (17) Rehevä piha ja yksityiskohdat
    -  Dublio Tynell (27) Paljon katsottavaa, harmoninen sisustus
    - Honka Huomen (41) istutusalueet näkyvät hyvin sisään 

Vinkki julkisesta liikenteestä messukävijälle
Keravan juna-aseman edestä lähtee messubussi. Mutta jos olet menossa mukaan opastukselle, joka alkaa jo ennen messujen aukeamista (kuten minä) niin huomioi, että messubussi asemalta alkaa liikennöidä vasta klo 11. Sieltä lähtee kuitenkin tavallinen bussi, jolla pääsee 1,5 km:n päähän. Sama kävelymatka on myös pysäköintipaikalta, jos on siellä ennen kuin pysäköintipaikan bussi alkaa kulkea.

Keksin vasta vierailun jälkeen, että tästä olisi mukava laittaa blogiin päivitys. Siksi en niin kiinnittänyt huomiota, minkä numeroisista kohteista kuvat ovat. Myöskään kunnon kameraa ei ollut mukana, joten pahoittelut kuvalaadusta. Voit kertoa kommenteissa puuttuvien kohteiden numeroita, jos tiedät niitä!

16 kommenttia:

 1. Paljon kiitoksia kierroksesta ja esittelystä, tänä vuonna en ole itse menossa messuille, joten oli kiva nähdä kuvasi sieltä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, tämä oli tällainen nopea ja vaivaton kierros :)

   Poista
 2. Kiva nähdä vähän asuntomessujen tarjontaa ja etenkin noita ulkotiloja! Onpa tosiaan kivemman näköisiä istutuksia kuin usein on ollut niin vastikään istutettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pihat on sellaisia rullanurmi pintaan tyyppisiä. Nyt oli kiinnostavampaa.

   Poista
 3. Kiitos esittelystä! Kävin edellisillä Tuusulan asuntomessuilla v. 2000, mutta nämä jätän väliin. Niinpä on kiva katsella kuvia. Bongasit kivoja yksityiskohtia. Mukavaa, että lapsille on tehty hieno alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat olla jo kolmannet asuntomessut Tuusulassa? Lapsille oli tuon hienon kiipeilypaikan lisäksi vielä normaalimpiakin leikkivälineitä ja tilaa myös pyöräilyyn/lautailuun/ mihin-nyt-ikinä. Tosi hyvältä näytti!

   Poista
 4. Kiitos kuvakierroksesta💚 Ensi vuonna ovat messut täällä omalla kylällä joten niihin ajattelin tähdätä. Toivottavasti korona on silloin jo laantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten onkin kiva mennä, kun on ihan lähellä! Ja toivotaan tosiaan ettei tarvitse enää koronasäätöä. Vaikka olihan se mukavaa, kun jätskikiskoillekin oli tosi lyhyet jonot, kun porukkaa päästettiin messuille hyvin rajoitetusti.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen esittely! Tykkään lukea asuntomessuista, vaikken tällä kertaa taida olla menossa. Puutarha- ja kasviaiheinen tulokulma aiheeseen on aina mielenkiintoisin, ja itsekin katselin viime messuja, joille osallistuin (Pori), ennen kaikkea juuri siltä kantilta.

  Jotenkin ärsytti silloin ja ärsyttää vähän näissäkin tuo trendi asfaltoida/betonoida/kivetä pihat umpeen. Ei tilaa luonnonkasveille, ei monimuotoisuudelle, joku pieni hillitty istutus jossain nurkassa. Se on vähän mälsää. Mutta näissä kuvissa on myös tosi paljon hienoja ja mielenkiintoisia juttuja, ei sillä. Etenkin lampi, hyönteishotelli yms. ovat tosi ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyllä sitä henk.koht. tuntuu hurjalta, että joku haluaa pihalleen pelkkää kiveä. Mutta jokainen tyylillään ja pienikin istutus voi olla tosi kiva. Tuolla oli onneksi kuitenkin iso puistoalue ja sen lammet, yrtit, lampaat ja omenapuut lähellä.

   Poista
 6. Kiitokset kivasta kuvakierroksesta.

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva kuvakierros. En ole juurikaan katsellut asuntomessujen kuvia, joten nyt oli kiva nähdä, että siellä olisi todella paljon nähtävää. Mukavaa elokuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että viihdyit! Itselläkin jäi valmistautuminen messureissuun tosi huonoksi, mutta kyllähän sieltä aina löytyy monenlaista katsottavaa ja ihmeteltävää.

   Poista
 8. Toi viherhuone ja hyönteishotelli ovat tosi mahtavia. Ovat nuo pihatkin kivoja, mutta aina miettii biiden tulevaa hoitoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihat vaikutti aika helppohoitoisilta, harvennuskuokalla rikkikset irti ja lehtipuhaltimella roskat kasaan. (Itse en omista enkä halua lehtipuhallinta, mutta eipä mulla ole kivipihaakaan.) Keudan pihan toki sitten asia erikseen.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...