keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Pilvilinnoja ja vaatteet kattoon – nuoren naisen huoneen uudistus

Tyttäreni huone remontoitiin kunnolla joskus 10 vuotta sitten, joten nyt lukion alkaessa oli todellakin uuden remontin aika. Ratkaistavana oli mm. puolikäyttöisten vaatteiden säilytys. Siihen syntyi erittäin toimiva ratkaisu: DIY-rekki, joka ripustettiin kattoon. Kerron, miten helposti vaaterekki syntyi. Parasta ovat kuitenkin pilvet seinillä!Pilviseinät

Remontti alkoi tylsillä vaiheilla eli mm. tapettien irrotuksella ja pintojen hionnalla, jotka tehtiin porukalla. Tapetointi ei todella ole meidän perheen juttu, joten nyt maalattiin ja sen hoiti teini itse. Kesätyöpaikassa hankitun maalauskokemuksen jälkeen työ sujui kotona hyvin. Kaksi seinää maalattiin perusvalkoisella. Muut seinät (tässä huoneessa on 5 seinää!)  sudittiin sinitaivaaksi, jolle seuraavaksi syntyi pilviä. 

Itse olisin lähtenyt pilvien tekoon tuputtamalla, mutta tytär osasi asiansa ja veteli pilvet nopeasti ja varmasti pienehköllä pensselillä. 

Käytimme Tikkurilan Joker seinämaalia.  Cumulus sävyllä maalattiin taivaan pohja, pilviin tuli perusvalkoista ja Mistraali sävyä.  Lisäksi hankittiin tapetinpoistoainetta, maalarinteippiä ja maalaustarvikkeita.Tee itse rekki

Vaatteiden säilytykseen huoneessa on peruslipasto. Ongelma on ollut puolikäyttöisten vaatteiden ajelehtiminen. Nyt niille löytyi toimiva ratkaisu! Kirjahyllyn ja lipaston väliin jäi juuri sopiva kolo rekille. Kaikkein vähiten se vie tilaa, kun tanko ripustetaan kattoon ja mitään rakennelmia ei tarvita.

Ohje kattoon ripustettava rekki
 • Kattoon ruuvataan kaksi koukkua
 • Pyörörimasta sahataan 75 cm pitkä pätkä, joka lakataan. Myös harjanvarsi sopisi tarkoitukseen. Molempiin päihin 1,5 cm reunasta porataan reikä (halkaisija 4 mm). 
 • Porataan puuhelmien reiät suuremmiksi. Tai mikä sinun valintasi koristeeksi onkin. 
 • Ripustukseen käytin sisalnarua (3 mm paksua). Naru solmitaan koukkuun, sitten pujotetaan muutama helmi, tanko ja vielä pari helmeä ja tehdään solmu. Toinen pää samaan tasoon. 
 • Henkarit tangolle ja valmista on!


Näin kevyt rakenne kestää hyvin, kun rekissä säilytetään vain sisävaatteita ja pikkulaukkuja.

Rekin alle mahtuu koulureppu. Vaatelipaston päällä on näkymä Konstantinopoliin. Vanha Lundia-hylly säilöö aarteet.
Henkareita tietysti tarvittiin - hankimme puisia perushenkareita. Hauskana lisänä ostimme Granitista kauniin pyöreän henkarin, johon on kätevä ripustaa esimerkiksi ohuet housut. 

Granit on lempikauppojani. En suuremmin välitä shoppailusta, mutta Granitissa tulee aina hyvä mieli. Sieltä löytää mm. fiksuja säilytyssysteemejä ja yksinkertaisen kauniita esineitä, jotka usein on tehty puusta eikä muovista. Tunnelma kivijalkakaupassa on mukava, myynnissä on myös ruukkuja ja viherkasveja ja tuotteiden värit ovat maanläheisiä. Tänään melkein sorruin satiinilakanoihin... 

Mikäs tää on? Nöpö, hyppäätkö läpi?

Ei hypännyt, mutta onneksi rinkula sopii housujen ripustamiseen.

Valaistus

Vanhoihin tummiin tapetteihin sopi hyvin kattolampun kellertävä valo. Pilviin se ei sopinut! Kattolamppuun vaihdettiin uusi energiansäästölamppu, jonka valon värilämpötila on 4000 K (kelviniä) eli se on sinertävää. Huone todella valaistui ja myös lukiolainen taisi saada uutta virtaa!

Vertailun vuoksi: Vanhanajan hehkulamppu on 2700 K ja päivänvalo 5500 K. Mutta älä siis katso pelkästään lampun lumen-arvoa (lm), kun mietit minkä ostat. Se kertoo valon määrästä. Wattimäärä ei nykyään kerro kuin sähkönkulutuksesta. 

Joitakin vanhoja valaisimia lähti, mutta uusia ei vielä hankittu. (Niitäkin katseltiin Granitissa...) Pallovaloketjuun on tarkoitus vaihtaa muutama sinisempi pallo. Näppärää, kun ketjuun voi vaihtaa aina muutaman uuden pallon, ei tarvitse hankkia kokonaan uutta. Näitä saa mm. monista sisustuskaupoista.

Lipaston päällä on vanha opetustaulukuva Konstantinopolista. Jossakin vaiheessa pilviseinälle palaa ehkä toinen taulu Napolista. Se on toistaiseksi sivussa, jotta pilvet saavat vapaasti purjehtia!

Kerron ensi viikolla remontin jatkovaiheista, ainakin erityisestä kirjoituspöydästä. Esittelen silloin myös huoneen viherkasvit.

12 kommenttia:

 1. Terveisiä taitavalle pilven maalaajalle, hieno lopputulos. Katosta riippuva rekki on myös hyvä keksintö. Terveisiä myös Nöpölle, joka näyttää kuvassa siltä, että en kyllä hyppää mihinkään koska olen juuri sopivassa kissanpesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sanon. Nöpö on saanut paljon ohjelmaa remontin vaiheista. Nököttää jossakin katselemassa ja paheksuu, jos homma menee meluisaksi.

   Poista
 2. Ihanat pilvet! Ei sit kisuli temppuillu.. Mun kissat osaa sen tempun kun menee keittiöön niin ovat heti siellä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Edellinen kissani rakasti ruokaa. Nöpö rakastaa hyviä nukkumispaikkoja.

   Poista
 3. Pilviseinistä tuli hienot. Pilvet ovat mukavan utuisia, joten niihin tuskin äkkiä edes kyllästyy. Rekkikin on kiva idea.
  Puolikäyttöinen vaate -termi on hauska ja kuvaa nuorten tempoilevaa tapaa vaihtaa vaatteita. Meillä niistä vaatteista tuppasi tyttären huoneessa syntymään mytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilviin saa varmasti kivasti yhdistettyä tauluja sitten, kun niitä taas haluaa ripustaa. Eivät ole liian hallitsevan näköisiä. Mytty ja kasa ovat olleet perusmallit täälläkin tätä ennen!

   Poista
 4. Onpa kaunista. Pilviseinä on tosi kaunis ja persoonallinen. Rekki on kiva idea. Jatkoa odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaivannäkö kannatti, oli minullekin kaikenlaista pikkusäätöä ja siivousta ihan riittämiin, vaikka en maalannut.

   Poista
 5. Taitava teini :) Ny on mukava opiskella uuristetus huanehes. Pualipitooset vaattehet on aina ongelmallisia. Niillekki kiva ratkaasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, teini käyttää niin paljon aikaa huoneessaan, että ympäristö sais olla kiva ja valaistus hyvä. Nyt on.
   Eeva

   Poista
 6. Ainainen mietintö mullakin tuo puolikäyttöisten vaatteiden säilytys. Tästä taas inspistä. Mieluusti katselen muiden ideoita. Teillä oikein kaunis toteutus. Pilviseinä on valloittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähänkin aiheeseen on vaikka mitä ratkaisuja, mut eipä just omaan tilanteeseen löydy helposti sopivaa. Aina pitää soveltaa.
   Eeva

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...