lauantai 6. helmikuuta 2021

Kevään kaipuu

Lumi narskuu, aurinkokin paistaa ja hanget hohtavat, mutta välillä on kiva paeta keväisiin kuviin. Ihan pian on taas niin toisen näköistä! Tein 8 kohdan listan asioista, joita luonnossa keväällä odotan - auringon lämmön lisäksi. Löytyvätkö nämä elementit sinun pihastasi? Kuvat otin keväällä 2020. Tämä on postaukseni Kevään kaipuu - haasteeseen!


1. Vihreys puskee esiin!

Erityisesti puiden lehtien puhkeaminen on hieno näytös, joka etenee päivä päivältä. Kuvissa hevoskastanja ja pihlaja. Hevoskastanja näyttää vähän alakuloiselta, mutta se kasvattaa ensin lehdet valmiiksi ja silittää ne suoriksi vasta lopuksi.2. Kukkia ja pörriäisiä

Plop, plop, voi melkein kuulla, kun esiin työntyy aina uusia kukkia. Heräilevien pörriäisten tarmokkaan surinan voi kuulla heti perään. Ensimmäisinä hyönteisistä liikkeellä ovat mm. kuvien kimalaiskuningattaret ja nokkosperhoset.
3. Värikkäät kukkamatot

Äitini mökillä ensimmäiset kukat muodostavat ihania värikkäitä mattoja, kuvissa kiurunkannus ja keltavuokko. Viimeinen kuva on omasta puutarhastani: Vain valkovuokko suostuu edes yrittämään siellä maailmanvalloitusta ja levisi viime keväänä reippaasti sammaleisella nurmella. Saas nähdä, onko sitä tulevana keväänä entistä enemmän!4. Linnut ja linnun laulu

Palaavia muuttolintuja pitää käydä moikkaamassa lintutornilla. Ei ole väliä, tunnistaako lajeja, ilmaan nousevien parvien kevätfiiliksen aistii joka tapauksessa. Pikkulintujen pesintää seurailen kotipihassa. Se vaatii muutaman pöntön ja muita pesintään sopivia paikkoja - esimerkiksi mustarastaat tykkäävät vanhasta katajasta. Ne yöpyvät siellä talvellakin. Kävelin äskettäin hämärissä ihan katajan ohi ja pelästytin rastaan, joka huusi niin, että minä vuorostani pelästyin!
Raision lintutorni näkyy ruovikon takana

Peippo tarkkailee imikän vieressä, onko turvallinen hetki viedä poikaselle  mato 


5. Hyötyviljely 

Alkukeväästä sisällä alkaa taimien kasvatus  ja myöhemmin esimerkiksi tomaatin taimet pääsevät kasvihuoneeseen. Raparperi nousee ihan itsekseen kasvimaalla - lannoitusta se kyllä kaipaa.    

6. Hortoilu

Enkä tarkoita sitä puutarhassa kameran kera haahuilua, jota kyllä teen paljon! Tämä kohta ei ole minulle kovin tärkeä, mutta olisi kiva, jos se olisi tärkeämpi! Oma hortoiluni on aika vähäistä, vain nokkosia kerään joka vuosi. Mutta villivihannekset ja -yrtit ovat superruokaa, joten kannattaisi hortoilla eli kerätä ja syödä niitä enemmän.  


7. Kukkivat puut

Kauniita! Ja jos kyse on hedelmäpuista, niin vielä hyvin hyödyllisiäkin. Kuvassa kriikunan kukat. Kriikunani on vain kaunis, hedelmiä se tekee hyvin vähän. 


8. Väriä

Vaikka tämä on viimeisenä niin se ei ole vähäinen! Värikkäät kukat ovat iso ilonaihe! Mitähän ensi keväänä nousee esiin?Kiitos Puutarhahetki-blogin Tiiulle tästä mukavasta Kevään kaipuu-haasteesta! Haasteen tarkoituksena on kerätä postaukseen itselle merkityksellisiä keväisiä kuvia. Kuvien ei ole pakko olla kukista ja puutarhasta, vaan kaikki keväiseksi mieltämäsi käy.

Haasteen säännöt:

- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)

- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera

- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan

- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.

Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvat silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki , jotta löydän ne.

Haastan mukaan seuraavat blogit 
(ilman paineita ja ilman osallistumispakkoa):

Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Juuri tuota pörriäisten pörinää on niin kova ikävä, olen sitä ajatellut! Ihanat kevätjutut - kunpa kevät koittaisi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ne ensimmäiset kimalaiskuningattaret on extrasympaattisia.

   Poista
 2. Tämä postaus toi kevään niin kouriintuntuvasti mieleen, ihanat ja elävät kuvat. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Mahtava kiurunkannusmatto ja vuokkolämpäre. Ja perhoset ja pörriäiset, oisipa kevät jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi keväänäkin pitää ehdottomasti mennä mökille noiden kukinnan aikaan, on tosiaan ihan mahtavan näköistä! Olen tietysti yrittänyt noita siirtää kotipihaan, mutta kun maalaji on ihan eri niin eivät ole innostuneet meillä levittäytymään.

   Poista
 4. Ihanan keväistä, tätä me kaikki odotamme vesi kielellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan se on jo maaliskuu ja kevät, vaikkei näiden hankien keskellä uskoisi!

   Poista
 5. Kevään saapuminen ja sen odotus on aina mielenkiintoista ja ihanaa. Kivoja, keväästä kertovia kuvia.
  Kiitos haasteestasi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Oi että nämä kevätkuvat on nii täynnä valoa. Ihana kiurunkannusmatto. Ei mullakaa kiurunkannukset leviä. Hyvä ku olis eres hengis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin just, että olikos minulla niitä yhtään hengissä... No tuonne mökille taas ensi keväänä ihailemaan ja kaivamaan pari mukaan...

   Poista
 7. Ihanat kevätkuvat! Oi tuota kevään valoa ja värejä. Aivan pian niitä saadaan ihastella taas livenä. Ihana kiurunkannusmatto tuolla äitisi mökillä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tuntuu että maailma on melkein mustavalkoinen tällä hetkellä. Ihan kaunista, mutta värit puuttuu. Etenkin tällaisena harmaana päivänä kun taivaskaan ei ole sininen.

   Poista
 8. Ihania kevätkuvia. Suloisia pieniä kukkijoita, kunnes värit räjähtävät kunnolla.

  VastaaPoista
 9. Tällaisen valoisien ja värikkäiden kevätkuvien katseleminen on mannaa sielulle ja silmille.
  Lämmin kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan ja toteutan lähipäivinä. Iloitsen jo etukäteen pätevästä syystä paneutua viime kevään kuviin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni itsellä aika paljon aikaa tähän, kun upposin kaikkia kuvia ihmettelemään. Siksi pysyin tiukasti viime keväässä, ettei lähtenyt homma ihan lapasesta.

   Poista
  2. Kiitos kivasta haasteesta. Siihen on nyt vastattu osoitteessa: https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2021/02/kevaan-kaipuu-haaste-2021.html

   Poista
 10. Ihanat kevätkuvat. Olen pyörinyt vaan lumikasojen seassa ja kevät on unelma. Lintujen puuhia seuraan päivittäin, kun tein niille lintuhäkistä lintutalon talveksi. Hauskasti toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut on jopa värillisiä näin talvellakin! Talitintit on valokuvissa ihan huutomerkkejä!

   Poista
 11. Kauniit kuvat! Paljon samoja juttuja minullakin meneillään tai agendalla (viimeistään siinä tulevaisuudessa, jossa minulla on oma piha).

  VastaaPoista
 12. Kyllä näitä kevätkuvia on ihana katsella! Omissa haaveissani on niittymäisen kaunis metsäpuutrha, jossa juuriki tuollainen kiurunkannusmatto tai jokin muu keväinen kukkija saisi levitä vapaasti ja aurinko siivilöityy ihanasti lehtipuiden lomitse! Voi, pian nämä kuvasi ovat taas todellisuutta!

  VastaaPoista
 13. Onpa ihanan keväisiä kuvia. Päivä pitenee ja valostuu koko ajan, eli kohta ollaan keväässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken juuri ihastelin, että kello on yli viiden ja vielä on valoa. Pimeys on jo väistynyt :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...