lauantai 17. marraskuuta 2018

Kässämessuilla!Lippu saatu blogiyhteistyönä Tampereen Messujen kautta, kiitos. Käsityöyrittäjiä hehkutan ihan ilokseni ilman mitään yhteistyökuvioita. 

Vietin mukavan lauantain tänään Suomen Kädentaidot 2018 -messuilla Tampereen messukeskuksessa. En ole intohimoinen käsityöihminen, mutta tykkään kokeilla ja tutustua uuteen, joten Tampereen messut kiinnostavat monipuolisuudellaan. Olen käynyt siellä siis jo monet kerrat.

Erityisesti katsoin messuja sillä silmällä, mitä löytyy kasveihin liittyen. Ja löysinhän minä jotain niin kivaakin, että se piti saada!


Tämä iso lasipallo lähti todellakin mukaani! Se on muottiin puhallettua lasia. Kojukin oli kauniin niminen: Lasipaja Sinisiipi. Ehkä jotkut muistavat postaukseni viherhuoneen amppelivaijerista, tämä pääsee sinne. Postauksen voit lukea täältä


Ilmakasveja oli muuallakin esillä, tässä Valonan osaston koivuinen "amppeli"!

Näitä Tarja Helena Rautiaisen kasvikoruja olen hiplannut muillakin messuilla, aivan ihania. Nettisivullekin löysin nyt, täällä.  Nämä seuraavat ovat Jäälasikukan koruja, oikeista kasveista. Tunnistatko mitä ovat?Kukkia oli messuilla tietysti painettuna, neulottuna, ommeltuna... Ja kun kangas- ja lankarivistötkin hehkuvat värejä, niin messut ovat vitamiinia marraskuussa. 4H:lla on ollut käsityökilpailu: Mitä keppihevoset syövät? Siitä oli kiva pieni näyttely.
Taito-osaston näyttelyä


Aina vain enemmän on tarjolla helppoja "valmispaketteja". Niitä on jo pitkään ollut tarjolla paljon Taito-osastoilla. Tällä kertaa ostin noista edellisen kuvan lankasulkakoristeista pienemmän korvakoruversion. 
Nyt kangaskauppiaatkin ovat löytäneet messut ja tarjolla oli juuri sopivia paloja vaatteen ompeluun ja kaavojakin löytyi. Katselin myös kranssi-ideoita. Tässä ei-yhtään-sellaisia kuin itse aion tehdä, mutta ihanan pörheitä villakransseja:

HAMKin (Hämeen ammattikorkeakoulu) osastolla esiteltiin 3D-tulostinta, joka sylki sisuksistaan muovisia ”kehyksiä”, joihin sai sitten taiteilla mitä halusi. Kuvassa minun keskeneräinen tekeleeni. 


Katsottavaa oli neljä hallia, tosin yhdessä oli lähinnä ruokamyyntiä. Viime vuoden ruuhkista oli opittu ja pullonkauloja oli poistettu ja halleihin oli jätetty avointa tilaa, joka auttoikin kulkemista. Vesipisteet löytyivät hyvin. Vielä ehtii huomenna joukkoon – tai sitten ensi vuonna! Ja jollet mene itse niin toivottavasti tästä kuvakierroksesta oli iloa!

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, kiitos! Itse olen juuri lähdössä sinne, 4 tunnin päästä perillä .. :))

  VastaaPoista
 2. Kivag messut. Nähtävää varmasti riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän oli pää epäjärjestyksessä illalla, kun oli niin paljon kaikkea :)

   Poista
 3. Kiitos messukuvista! Tänä syksynä en päässyt sinne, mutta kävin tässä aiemmin Seinäjoen pienemmillä messuilla. Aina sieltä jotain kivaa ideaa löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut, että Seinäjoellakin on kivat messut. Aina sitä löytyy ideoita!

   Poista
 4. Mukavat messukuvat. Paljon on niissä aina katseltavaa .

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...