lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kukkaisa arvonta!

Keväinen ja kukkaisa arvonta on täällä! Juhlistin sadatta postausta avaamalla blogille Facebook-sivun ja lupasin silloin, että myös arvonta on tulossa. Tässä se nyt on ja voit osallistua arvontaan sekä blogissa että Facebookissa. Palkinto on kukkaisan monipuolinen! 


Mitä palkintoon kuuluu? 
Iki-ihanien tuoksuherneiden siemeniä (ja ekstrana muitakin), kukkea kangas sekä lasinalunen.   

Kankaan koko on n. 140 x 100 cm

Kankaassa on kaunis kiemurteleva kukkakuvio. Se on satiinipuuvillaa ja sopii esimerkiksi sellaisenaan pöytäliinaksi tai verhoksi. Tai voit tehdä siitä vaikka tyyny- tai kaitaliinoja. 

Kangas on Miimun kankaasta (klik), joka palvelee joko Turussa tai netissä. Verkkokauppa on juuri avattu taas uudelleen. Käväisin tällä viikolla liikkeessä ostamassa verhokankaan, jolloin myös tämä palkinto tarttui mukaani. (Palataan verhoasiaan toiste.)
Palkintoon kuuluvat lajikkeet 'Spencer Anniversary', 'True Fragnance' sekä 'Royal Navy Dark Blue'
Kuvat Impecta ja Hyötykasviyhdistys, heiltä voi hankkia tuoksuherneiden (Lathyrus) siemeniä

Tuoksuherneet ovat ihania ja helppoja yksivuotisia kesäkukkia. Alkuperäistä sisilialaista kasvia on jalostettu vaikka minkä värisiksi lajikkeiksi jo satoja vuosia. Palkinnossa on mukana suloista vaaleanpunertavaa, upeasti tuoksuvaa kirjavaa sekä trendikästä sinistä. Nämä lajikkeet kasvavat 1,5 - 2,5 metrin korkuisiksi. 

Nopeamman kukinnan saat, jos kylvät siemenet huhtikuussa ruukkuihin sisällä.  Etelä-Suomessa ne voi kylvää suoraan avomaallekin touko-kesäkuussa. Hauskaa on, että kukinta vain paranee, kun näistä leikkaa myös maljakkoon kukkia!

Palkintoon tulee vielä Piiankielen 'Blue Bedder' siemeniä. Se on helppo kesäkukka, jonka saa kylvää suoraan ulos. Siniset kukkamättäät tuovat iloa myös mehiläisille ja perhosille.
Kaikkien lajikkeiden siemeniä on vähintään 10 kpl, todennäköisesti enemmänkin.
Piiankielen (Echium plantagineum) kuva Mustilan sivuilta

Lasinalusesta voi tunnistaa monta huonekasvia

Palkintoon kuuluu vielä tukeva lasinalunen. Se on korkkia ja sitä koristavat huonekasvien kuvat.


Arvontaan osallistuminen: 

  •  Voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Olisi mukavaa, jos liityt blogini lukijaksi, jos et sitä vielä ole. Se onnistuu internetversiossa (mobiilissa sen voi valita alareunasta) vasemman sivupalkin "Lukijani" kohdassa. 
  •  Laita kommenttiin sähköpostiosoitteesi, että saan sinut kiinni.
  •  Voit osallistua myös Facebookissa ja tuplaat voittomahdollisuudet: Tykkää blogin sivusta. Voit joko laittaa siellä viestin arvontapostaukseen tai kirjoittaa täällä kommenttiisi, että osallistut kahdella arvalla. 
  •  Osallistumisaika päättyy la 11.4. ja arvonta on 12.4.
Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö minkään tahon kanssa. Postitan palkinnon vain Suomeen. 
Tuoksuherneen siemenet ovat kuin pippureita. Niitä kannattaa liottaa ennen kylvöä.

Onnea arvontaan!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...