perjantai 7. joulukuuta 2018

Jouluasetelma ja synttäreitä

Oikeastaan haluaisin jouluilla, mutta muut asiat pitävät kiireisenä. Onneksi pieniä joulun-odotus-juttuja saa kokoon nopeastikin. Parit synttärit olen saanut myös juhlia, Suomen ja mieheni. Pienesti vain, kun kumpikaan ei täyttänyt pyöreitä. Leivoin onnistuneen makuisen kakun. Noh, sillä kermamäärällä ei voi mennä pieleen. Maussa on mustikkaa ja häivähdys lakua. Resepti on Kodin kuvalehdestä ja löytyy täältä, lakua olisi voinut laittaa hiukan enemmänkin kuin ohjeessa. Ulkonäkö oli vähän jännä, kun meni vinoon pakastimessa. Jäädytettävät kakut ja jäädykkeet on käteviä myös jouluna, kun ne voi tehdä etukäteen. Tätä kakkua pystyy leikkaamaan suoraan pakastimesta otettuna, ei ole kivikova niin kuin jäädykkeet usein. Ei siis tarvinnut syödä kaikkea kerralla, vaan puolet syötiin itsenäisyyspäivän iloksi ja puolet miehen synttäreiden kunniaksi. Jouluasetelma laatikossa

Minulla on puulaatikko, jossa on pitkään ollut jonkinlainen ranta-asetelma. Vaihdoin siihen nyt jouluaiheen. Käytin
 • palan tapettia - rennosti tökätty taustaksi, kiinnitys yhdellä teipinpalalla
 • villaa - kasoina
 • puupalikkataloja
 • tonttukoristeen ym.
 • origamikuusia tukevasta paperista
 • virkattuja lumihiutaleita (joihin hurahdin edellisessä jouluverhopostauksessa)

Lisäksi joulutavaroiden joukosta ilmaantui sopivasti lippu, niin saatiin lippu tankoon itsenäisyyspäivänä. Tästä kuvasta puuttuvat vielä valot, ledkynttilät on hyviä. 

Positiivinen yllätys oli, että lapset pyynnöstäni väkersivät nuo talot puupalikoista. Ihan tuosta vaan omatoimisesti. Ihanaa, kun on isoja lapsia, jotka osaavat ja joskus jopa viitsivät! Sahasivat katot, hioivat ja maalasivat akryyliväreillä. Itsenäisyyspäivänä olivat ihan vapaina kotona niin oli aikaa. 

Jouluhuonekuusi

Lapsena minulla oli usein pieni kuusi huoneessani. Niinpä minulla oli myös oma laatikollinen joulukuusenkoristeita. Oikean kuusen sijaan olen pitänyt nykyään huonekuusta pikkujoulukuusena. Edellinen kärähti viime kesän helteissä ruskeaksi, joten jouduin ostamaan nyt uuden. Se on aika pieni, mutta pyysin poikaani koristelemaan sen niillä vanhoilla koristeillani. Oikein soma tuli. Ei saa olla liian laitetun näköinen. 

Nöpö höpöilee

Nöpö tarkkailee tilannetta usein jossain tähystyspaikalla. Se on sitä mieltä, että meidän pitäisi järjestää hänelle kesä. Pyörii eteisen suunnalla sen näköisenä, että haluaisi ulos. Ei kuitenkaan pyydä ulos, koska siellä on kamalaa. Jos kuitenkin menee ulos, niin viipyy muutaman minuutin ja menee rankan kokemuksen jälkeen muutaman tunnin unille. Ei ole helppoa kissan elo. 
Nöpö odottaa kesää
Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Huonekuusesta tuli söpö koristeltuna. Voi Nöpö-ressukkaa <3 Vielä pitäisi pärjätä muutama kuukausi alati kasvavissa nietoksissa ja kiristyvässä pakkasessa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Söpö Nöpö. Kivoja joulupuuhia teillä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos herkullisen tuntuisesta kakkuohjeesta. Tulostin sen itselleni kokeiltavaksi.
  Miehesi on valinnut hienon päivän syntymäpäiväksi. Aina liputetaan ja juhlitaan. Onnea hänelle.
  Nöpö ei taida olla ainut kesää odottava. Vietetään tämä joulu ensin ja sitten voikin jo alkaa laskea päiviä kevääseen ja kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse odotan joulua ennen kesää, mutta Nöpö ei ehkä osaa arvostaa joulua yhtä paljon :)

   Poista
 4. Huonekuusi on ihana. Ja kyllä se kesä olisi mukava mutta en sitä vielä odota , tulisi pitkä odotus.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huonekuusi ja suloinen Nöpö! Mukavaa alkanutta viikkoa ja tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 6. Onpa kiinnostavan näköinen kakku. Äkkiä, kun katsoin pintaa...tuumasin, että onpa kaunis "kaali"-kuvio :) ja niinhän se on. Kaunis.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat ja niin herkullisen näköinen kakku, varmasti hyvää:) Tuo kuusi on suloinen ja niin on nöpökin:)<3 Leppoisaa joulun odottelua<3

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...