perjantai 29. maaliskuuta 2019

Kevään messukausi korkattu Turun puutarhamessuilla!

Tänään avautuivat Turussa Piha & Puutarha-messut. Pääsin siellä kevätfiiliksiin, kuten oli tarkoituskin. Tässä sinulle kuvia, tunnelmia ja ostoksia, jollet pääse paikalle tai vasta valmistaudut omaan messupäivääsi!

Aulassa oli upea auto katseenvangitsijana. Messuhallin ovella sen sijaan oli vastassa pettymys, kun totuttua puistoa ja hiirenkorvalla olevia koivuja ei näkynytkään. Tiukka aikataulutus messukeskuksen edellisen tapahtuman kanssa oli pakottanut rakentamaan viherkeitaan hallin reunoille. Joten ei hätää, siellä ne ovat, vähän peremmällä tällä kertaa.
Aulassa oli jonkun leiripaikka
Hiirenkorvalla olevien koivujen lisäksi oli paljon muitakin puita. Pikkupuita, täydessä kukassa olevia omenapuita (!!!) ja myös melkoisen suuria mäntyjä. Havumetsätunnelmaa oli luotu myös kuntalla ja heleän vihreillä riippalehtikuusilla, mikä oli tosi kiva juttu.


Se, että puutarha oli tällä kertaa hallin reunoilla, oli hyödynnetty siten, että oli käytetty suuria "seinäjulisteita". Niistä sai aika hauskoja kuvia:
Ilmassa leijuva katos oli erikoinen näky, tässä taaempana. Seuraavassa kuvassa lähempänä.
Postilaatikoiden yllä viherkaton reuna.


 Omenapuissa riippui aivan ihania lasipalloja ja niiden tekijä löytyi messukäytävien varrelta. Valmistaja on Saariston lasifabriikki. En tiennytkään, että Kustavin savipajan alueella on nykyään kaiken muun ihanan lisäksi myös lasihytti. Pitääpä mennä käymään, kun kesäkausi taas alkaa. Pallot valmistetaan käsityönä kierrätyslasista. Niiiin kauniita!


Lounais-Suomen puutarhayhdistys oli paikalla, totta kai, heillä oli superhienoja linnunpönttöjä ja pari hyönteishotelliakin.
Puutarhuri Minna Toivanen löytyi tuttuun tapaan Green Caren osastolta tekemässä istutuksia ja kertomassa kauden uutuuksista. Minnalla oli ensimmäisenä istutusvuorossa keittiöpuutarhan ihanuudet, mm. fenkolia, lehtikaalia ja yrttejä kuten upean tuoksuinen sitruunaverbena ja villisti leviävät mintut (eli laita ne niin ettei leviäminen haittaa...).


 Ostosmahdollisuuksia oli mukavasti. Oli kukkakauppoja ja isompia toimijoita. Oli orvokkeja, huonekasveja, yleisempiä ja eksoottisempia perennoja, pelargoneja ja muuta. Ja ne tietyt jotka on aina varmaan joka puutarhamessuilla. Mukaani saattoi tarttua pari pelargonia, pari heinää, perunanarsisseja... ainakin.Samalla lipulla pääsee myös Mökki ja Meri -kokonaisuuteen ja karavaanarijuttuihin. Kasvihuoneitakin oli näytillä. Lauantaina ja sunnuntaina on myös kukkasidontaa! 
Luentojakin on. Kuuntelin mm. esityksen vanhoista suomalaisista pelargoneista, mutta siihen palaan ehkä myöhemmin omalla postauksella. 

Mukavia messuja kaikille, jotka sellaisille jossain vaiheessa kevättä pääsee! t. mä ja Minna. 
Sisäänpääsy messuille saatu Turun messukeskukselta, kiitos. 

Kuuluuko sinun kevätohjelmaasi puutarhamessut? 
8 kommenttia:

 1. Voi ihanuus noita sipulikukkaistutuksia! Kuuluisikin edes yhdet puutarhamessut kevään ohjelmaan. Ovat vain kaikki niin kaukana, ettei oikein onnistu. Mutta ehkä sitten muutaman vuoden päästä kun lapset ovat isompia... Nyt nautin teidän muiden messupostauksien ahmimisesta. Kiitos ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kokemuksesta sanoa, että lapset kasvaa äkkiä! Onneksi on messupostaukset siihen asti :)

   Poista
 2. Ihan käsittämätön kattoterassivaikutelma nelijännes kuvas. Omppupuun klasipallot on ihania. Olis tarkootus pääkaupungis käyrä, sinne o helapoon mennä, junalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että "kattoterassikuva" onnistui! Sinulla on hyvä reissu vielä edessä. Minna on sielläkin, käy jossakin Green Care osaston työnäytöksessä lepuuttamassa jalkoja :)

   Poista
 3. Kivalle näyttää. Ensi lauantaina ajattelin mennä Helsingin messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kokopäiväretki sitten edessä, mukavia messuja!

   Poista
 4. Ihanat esikot heti ensimmäisessä kuvassa ja todella keväinen viheralue. Tänä vuonna aion tutustua Lahden puutarhamessuihin. Helsingin kevätmessuilla on käynyt pariin otteeseen ja ne ovat ehkä nyt jo hieman nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pääset tutustumaan uusiin messuihin! Minulla on Turun messut niin kätevän lähellä, etten ole vaivautunut (vielä) muualle.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...