perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kevätvaloa puutarhassa!
Ensimmäinen virallinen kevätpostaus vuonna 2019! Kevät todella on täällä! Olin muutaman päivän poissa kotoa ja tänään auringonpaiste veti minut pihalle, kun työt oli tehty. Nöpö kirmasi mukaan ja poikakin oli helppo houkutella ottamaan pari kuvaa.

Innostuin leikkaamaan marjapensaita ja talventörröttäjiä. Ajattelin, että Nöpö varmasti tykkäisi leikkiä isotöyhtöangervon pitkillä varsilla. Nöpöllä oli kuitenkin niin kiire kevään havainnoinnissa, ettei se ehtinyt keskittyä leikkimiseen. Lumet ovat melkein sulaneet. Kuvissa kevättunnelmia. Valo oli kovin kirkasta kuvaajalle, joka on tottunut etsimään ne vähät talven valonsäteet kuvia varten.
Nöpö katselee puutarhaan, jossa ylivalottunut kohta on lunta

Poika otti kuvan, kun saksin vanhaa marjapensasta (mustaherukka). Ei siinä paljon ehtinyt poseerata, kun koitin saada huonon oksan pois ihan maanrajasta.
On helppo erottaa huonoimmat, poistettavat oksat marjapensaasta. Niissä ei ole kuin muutama silmu, jos sitäkään.
Keijunkukat jo kauniina
Elämää! Piippoja! Uutta kasvua!
Lammella on yhä talvi ja jääpeitePihan laidalla lirisee vauhdikas kevätpuro. Sen partaalla kukkii monenlaisia pajuja. Vieressä on pienen pieni metsäsaareke, jossa kesällä en käy ollenkaan. Se on kekomuurahaisten valtakuntaa. Niitä on puiden oksillakin Nyt pesässä oli vielä hiljaista. 
Pajunkissoja pihan reunalla
Erilainen kuvakulma kuin yleensä. Taustalla näkyy autotallin edusta ja talo. Etualalla muurahaisten asumus. 
Kukkia kiven kupeesta
Kiven kupeessa viime kesäisiä kultapalloja katkoessa muistui mieleen, että radiossa puhuttiin siitä, että kyyt heräävät horroksestaan. Ei näkynyt yhtään käärmettä aurinkoa ottamassa, onneksi. Saappaatkin oli jalassa. 

Posti toi tänään kasan lippuja Turun Piha & puutarha -messuille, jotka ovat maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Laitan siis pikapuoliin arvonnan pystyyn. Kannattaa olla hereillä, jos lippuja haluaa! Mukavaa viikonloppua!

Tekninen huomio! Olen iloisen pihalla tästä Google+ katoamisesta. Minulla on näköjään blogissa User profiilissa täppä Google+ kohdassa. Vaihdan sen Bloggeriin. Ettäs tiedätte jos kaikki pimenee, heh.

10 kommenttia:

 1. Voiku on kevääsiä kuvia. Meillä lunta viälä joka paikas, vaikka tänää oliki hiano, aurinkoone päivä. Teilläkö on omas pihas lampi? Taitaa olla aika suuri, ku o laituriki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lampi on savinen, mutta lähdepohjainen. Kyllä siinä uimaan mahtuu.

   Poista
 2. Kauniin keväinen postaus! Nuo kalliot lammen kupeessa ovat vaikuttava ilmestys! Jos ei olisi laituria ja portaita, voisi kuvitella, että kuva on otettu erämaasta. Olisi kiva nähdä siitä enemmänkin kuvia, vaikka ihan kokonainen postaus :) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä aihe. Olen varmaan odotellut, että teen postauksen sitten, kun olen saanut lammen viereen kivat perennaistutukset. Mutta voi olla, ettei sitä päivää tule.

   Poista
 3. Eikä! Kevät noin pitkällä teillä. Meillä reippaat lumikasat, mutta pälvipaikkoja on jo kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun seudulla on etunsa. Mutta toivottavasti kevät pian etenee halki Suomen!

   Poista
 4. Kylläpäs teillä on kevät pitkällä! Meillä on vielä kymmeniä senttejä lunta joka paikassa, pälvipaikkojakaan ei vielä ole. Toivottavasti viikon päästä näyttää täälläkin jo vähän erilaiselta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että suuri kevätpuhallus tulee teille päin!

   Poista
 5. Oi, teillä on jo huomattavasti keväisemmän näköistä kuin täällä. Ei ihme, ettei Nöpöä kiinnostanut korsileikit, kun luonto on varmasti täynnä mielenkiintoista tutkittavaa. Odotan kovasti lumien sulamista. Elämä muuttaa vähitellen pihamaalle ja se vasta on mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Fiilistelin, että sekin päivä koittaa, että pääsen terassille aamupalalle!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...