perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäisruoho löytyi ja arvontamuistutus!

Pääsiäinen on saapunut! Se kukkii ihanasti pihalla ja sisällekin saatiin sentään pääsiäisen elementit paikoilleen, vaikka vähän jo huolestutti.  Rairuoho oli nimittäin hukassa. Vielä ehtii osallistua myös kukkaisaan arvontaan!


Mielestäni olin yhden rairuohon kylvänyt. Olin ajatellut laittaa niitä lisääkin, mutta unohduin odottelemaan teinien panosta. Nämä eivät kuitenkaan laittaneet sormiaan multaan ja sitten olikin turhan myöhäistä Noh, yritin sitten etsiä viikolla ruohoani, mutta mitään en löytänyt kaikkien esikasvatusten joukosta. Olin vähän harmissani, että jos muistan väärin ja koko ruohoa ei olekaan. Tänään etsin sitä uudelleen. Nyt se rehotti niin, että sen todellakin erotti kesäkukista! Niitä rasioita on tuolla aika paljon!
Tipu pääsi ruohikolle, joka oli venähtänyt komeaksi viherhuoneessa
Pienen pienet uuden elämän alut: kesäpäivänhatut nousevat viinirypälerasiassa (siinä saa aluksi kannen kätevästi suojaksi)
Muut nupulla, ensimmäinen narsissi auki (Narcissus)

Pihalla rehottavat krookukset vähän joka värissä. Osa on nupulla ja osa jo pitkällä kukinnassa.
Aurinkoisen rinteen narsisseista ihka ensimmäinen, varmaan se kaikkein pienin, on avannut ensimmäisen kukan. Valkotäpläimikät ovat juuri alkaneet myös kukkia. Harmi kun niistä on niin vaikeaa saada kelvollisia kuvia. Pienet kukat ovat harvassa epäsiistin lehdistön yllä. Mutta läheltä ne ovat ihania!

Krookukset aamulla nupussa...

... ja myöhemmin päivällä auki  (Crocus)

Valkotäpläimikät (Pulmonaria saccharata) maastoutuvat hyvin...


yhden imikän nappasin mukaan sisälle pieneen maljakkoonArvonta, joka löytyy edellisestä postauksesta (tai tästä klik), jatkuu enää huomisen lauantain. Tervetuloa osallistumaan! Myös Facessa.
Myös lintulaudan läheltä nousee narsisseja. Varpunen haeskeli, löytyisikö vielä syötävää. 

Sinivuokkomätäs täydessä kukassa (Hepatica nobilis)

Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! Pysytään kotona ja ulkoillaan. 
Nämäkin tete narsissit päätyvät kukittuaan puutarhaan ja nousevat todennäköisesti ensi vuonnakin

12 kommenttia:

 1. Sinulla on jo paljon herkkuja puutarhassasi. Näitä ensimmäisiä kukkia pitänee ihailla maassa mahallaan, jotta pääsee aistimaan kauneuden pienen kasvin koko mitalla.
  Mukavaa pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, vain mahallaan pääsisi samalle tasolle. Olen tyytynyt konttailemaan, joten kuvakulmat ei ole ihan parhaita ;)

   Poista
 2. Kyllä se luonto elää omassa rytmissään, vaikka maailmalla tapahtuisi mitä. Ja hyvä niin. Meillä noita imiköitä on mökin takana olevassa maastossa. Eikös ne ole rauhoitettuja peräti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko rauhoitettuja, mutta onpa hienoa, että teillä on niitä luonnonvaraisina. Se on varmaan lehtoimikkä (tai pelkkä imikkä). Meillä on ihan puutarhakaupasta tämä laji, valkotäpläimikkä.

   Poista
 3. Ihanat pääsiäiskukat! Puutarhallasi oli täydellinen ajoitus :) Sinivuokkomätäskin on niin kaunis! Meillä ihastellaan vaihteeksi lunta... Onneksi sentään eteisessä on parissa ruukussa muutama sipulikukka auki. Hyvä, että pääsiäisruoho löytyi, sekin ehti sitten juuri ajoissa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita keväisiä kuvia. Ensimmäiset kevätkukat ovat niitä parhaita. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minä en löytänyt sitä ruohoa ollenkaan joten ne jäi tältä vuodelta. Kimikkää on minullakin mutta ei vielä kukintaa. Kivan asetelman teit, minäkin laitoin samoja narsisseja puutarhan Koivistonkylväjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit on kuin pieniä aurinkoja vielä ruskeassa ympäristössä.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...