lauantai 15. kesäkuuta 2019

Pioni esiin ja luonnonkasvien ilo ja vaiva

Luonnonkukkien loiston aika on tullut. Ne puskevat esiin kaikkialta valtavalla voimalla. Puutarhaani ovat tervetulleita lähes kaikenlaiset kasvit, jos niiden ulkonäkö ilahduttaa minua. Määriä ja paikkoja yritän sitten parhaani mukaan säädellä. Yleensä olen monta askelta jäljessä...

Illakko on karannut kukkapenkistä koiranputken, lemmikin ja leinikkien seuraan. Sormustinkukka on nupulla ja syreeni on lopettanut kukinnanMeillä on pihlajan taimia aina ja kaikkialla. Minusta ne ovat pikkutaimina somia, enkä ole niitä heti repimässä pois. Nyt oli yksi venyttänyt varttaan todella väärässä paikassa. Pioni pullistaa nuppujaan ja kukintaa odotellessa raivasin näköesteet pois. Tilanne ensin:
Pioni kurkistaa pihlajan ja puna-apilan takaa

Raivauksen jälkeen:

Hopeahärkki, verikurjenpolvi ja maksaruohot etualalla. Pioni takana katulampun vieressä. Vasen reuna raivaamatta, leinikit vauhdissa...

Ylempää kivikosta lähti lähes kaikki kasvusto. Laitoin kivenkoloihin ajuruohon "Wine and roses" sekä törmäkatkeron. Lisäksi siellä on ennestään maksaruohoa ja mehitähtiä:

Lemmikit ovat söpöjä ja aivan mahdottomia. Minulla on ollut katekokeilu ongelma-alueella. Peitin maisemointikankaan katolta puhdistetulla sammaleella. Se oli viime kesänä oikein siisiti kate, mutta tänä kesänä siihen asettui peltolemmikki. Olen antanut sen kukkia, mutta nyt raivaan koko katteen pois ennen kuin lemmikki levittää siemenensä. Harmahtava havu ja lemmikki sopivat hyvin yhteen. 


Blogger toimii tänään epätoivoisen huonosti, joten lopetan tähän ja painun pihalle. Siellä on iso projekti, kerron siitä myöhemmin. Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää. Kohta saat nauttia pionien kukinnasta. Se on yksi lempikukistani. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Luonnonkasveissakin on oikein kauniita kukkia, jotka eivät kunnon mullassa häviä komeudessa jalostetummille perennoille ollenkaan. Pionien nuput pullistelevat täälläkin siihen malliin, että ehkä jo juhannuksena aukeaa ensimmäinen kukka. Jännittävää nähdä projektisi :) Mukavaa alkavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juhannusruusut ovat täällä mennyttä juhannukseksi, mutta jospa pionit jo aukeavat! Saa nähdä!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...