perjantai 21. kesäkuuta 2019

Kukkeaa juhannusta!

Juhannuksen seudun pitkät valoisat illat ovat miellyttävä hetki kuljeskella puutarhassa. Helteisen päivän räikeä valo vaihtuu rauhalliseen hämärään.  Kukat tuoksuvat ja värit ovat pehmeämpiä. 


Isotöyhtöangervo ja keijunkukka
Päivällä auringon paistaessa voi syödä porukalla koko mansikkakakun! Meillä juhannuksen kakkumalli on tänä vuonna perinteinen, ihana britakakku. Minusta britakakussa kuuluu olla näkyvissä kaunis vaalea marenkipinta. Kermaa ja mansikoita on vain koristeena sen päällä. Netistä kaivamassani reseptissä koko kakku oli peitetty paksulla kermakerroksella. Onkohan tässä kaksi koulukuntaa? Jakautuuko Suomi alueisiin tässä asiassa?! Näin siis täällä lounaissuomessa, ainakin meidän suvussa ;)
Saisiko olla pala britakakkua?


Perhoangervo - Gillenia trifoliata
Puutarhurilla on vain yksi toive. Kun välillä saisi sadettakin! Silloin ei tarvitsisi miettiä, mitä on pakko kastella ja pysyvätkö taimet hengissä! Juhannuskokotkin jäävät sytyttämättä, omassa juhannuksen vietossani sillä ei onneksi ole tärkeää sijaa. 
Pioni nukkuu (nuppu aukeni ekaa kertaa eilen) - seuraavassa kuvassa pirteänä tähän päivään

En muista nyt tämän matalan iiriksen nimeä. Mutta se on hauska, kun upeat kukat piiloutuvat paljon korkeampien lehtien joukkoon. Tai onneksi iso osa kukista on puskan ulkolaidoilla. Pitäisi jakaa kasvusto... joskus.  

Ihanaa juhannusta kaikille! 


6 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta! Kakku näyttää tosi herkulliselta!!

    VastaaPoista
  2. Erikoinen kurjenmiekka :D Nätit kukat sillä kyllä on. Alussa oleva pioni on todella kaunis, suloisista suloisin. Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin! Näyttää teidän juhannuksesta tulevan myös maukkaan makoisa.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...