perjantai 4. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 kauniit ja parhaat


Vuoden eka postaus on sopiva kohta palata viime vuoden hyviin hetkiin. Joka kuukaudelta on tunnelmakuva tai kaksi, useimmat ennen julkaisemattomia blogissa. Lisäksi alkuvuodessa on muutamia linkkejä parhaisiin postauksiin, joita ehkä et vielä nähnyt tai olet jo unohtanut!

TAMMIKUU

Kaikkialla oli kuvia upeista talvipäivistä. Minäkin tietysti kuvasin. Tämä on kotitieltä. Vuodenvaihteessa yleensä retkeilen sisäpuutarhoissa. Tällä kertaa kävin mm. Helsingin Talvipuutarhassa. Postauksen kamelian kukista voi katsoa täältä.

HELMIKUU


Helmikuun kuvassa on Nöpö hetkeksi unohtanut vastenmielisyyden lumeen, kiitos tyttäreni. Tein mielestäni tosi onnistuneita unelmasieppareita. Jos askarteluttaa, niin linkki tässä. MAALISKUU

Maaliskuun arkistosta löytyy hirmuisesti pääsiäiskukkakuvia. 

Tämä kasvitieteellisessä puutarhassa joulukuussa kuvaamani keltainen kiinanruusu muistutti mieleeni maaliskuun kiinanruusu-päivitykseni. Se on itse asiassa tosi suosittu, ilmeisesti moni on googlannut hoito-ohjeita (postaus täällä). Taidan vaihtaa tämän kuvan sinne, kun sitä kerran edelleen luetaan. Minulla ei postauksen kirjoittamisen aikaan ollut itse ottamaani kuvaa keltaisesta kiinanruususta, mutta tässä on kyllä vähän outo valo. HUHTIKUU

Huipputapahtuma oli Piha&Puutarha-messut Turussa ja kiva projekti kotona oli amppelivaijeri viherhuoneeseen. Tässä kuvassa ei näköjään oikein näy se vaijeri, mutta alkuperäisessä postauksessa (klik) on lisätietoa. Tästä on tullut paljon kivaa palautetta, kiitos!


TOUKOKUU

Toukokuussa oli tyttären rippijuhlat tärkein. Kuvassa särkynytsydän, joka jo kukki.

KESÄKUU

Kesäkuussa keijunkukat.

Kesäretkillä näki vaikka mitä. Kemiössä törmäsin harvinaisen hulluun kasvihuoneeseen. Siellä oli ruukkukukkia - ja sonni. HEINÄKUU

Heinäkuun 1. päivänä retkeiltiin Avoimet puutarhat -tapahtumassa. Silloin näin mm. kauniisti täytetyn kivi-kasvivadin. Ylemmän kuvan unikot ovat omalta pihalta.

ELOKUU

Elokuussa satoa korjattiin. Tässä kuvassa on meneillään omenoiden pehmittely johonkin muuhun tarkoitukseen kuin mehuksi, kun on noin vähän tavaraa mehumaijassa. Suosittu postaus oli näkösuojan nikkarointi terassille, klik.

SYYSKUU

Julkaisin kuvan murjottavasta daaliasta (nimeltään Vancouver). Tässä vierekkäin kuva murjotusvaiheesta ja siitä kun ilme on jo valoisampi!

LOKAKUU

Lokakuussa nautittiin hienosta ruskasta. Tämän kuvan piti varmaan päätyä johonkin syyspostaukseen, mutta eipä päätynyt. Pääasia, että ruukut siirtyivät talvisuojaan. (Meillä kertyy aika komeasti neulasia...)

 MARRASKUU

Isänpäivän juhlintaan värkättiin kakku marraskuussa. Koristeena ja täytteenä daimia ja vadelmaa (ainakin). Tytär koristeli ja kuvaan päätyi poika.
Hurahdin lintujen kuvaamisen. Välillä kuvaamista haittasi innokas korvapari :) 
JOULUKUU

Jouluinen kuva Turun kasvitieteellisestä puutarhasta.


Jos joskus haluat kommentoida vanhaa postausta, niin kaikin mokomin, luen ne kommentit yhtälailla, ilahdun ja vastaan (vaikka usein hiukan hitaammin). On tosi kiva, kun joku kertoo löytäneensä vanhasta postauksesta hyötyä tai iloa! Mites muut bloggaajat: Käytkö koskaan korjailemassa vanhaa blogitekstiäsi? Tai poistatko niitä joskus? Saatko vanhoihin päivityksiin kommentteja ja huomaatko ne? Kävin tosiaan kiinanruusupostaustani ihmettelemässä ja jotain pientä siinä muokkasin. Ajattelisin, että jatkossakin yritän katsoa, mitkä postaukset erityisesti kiinnostaa ja voin niitä tarvittaessa parannella. 
Toivon sinulle kaikkea hyvää vuoteen 2019! 


14 kommenttia:

 1. Harvakseltaan tulee kommentteja vanhoihin postauksiin ja ne menevät joskus ohi. Niistä pitäisi tulla spostiin ilmoitus, mutta vannon että ainakin osa on mennyt aivan ohi, enkä ole spostistakaan huomannut!

  Tuo sonni kasvihuoneessa... 😁😁 Nyt on kyllä erikoisin näkemäni kasvihuoneilmestys! 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että mulla ei ole päällä tuo sähköposti-ilmoitus... Uudesta postauksesta käyn joka tapauksessa katsomassa kommentit, joten ne vain tukkivat postilaatikkoa, mutta vanhoista ilmoitukset olisi ihan hyviä.

   Poista
 2. Kiva katsaus sinulla. Minä en poista enkä korjaile entisiä postauksia. Jos jotain uutta ilmenee voi siihen palata uudella postauksella. Minulla tulee kännykkään muunmuassa ilmoitus jos johonkin vanhaan postaukseen tulee kommenttia. Joskus tulee mutta harvakseltaan. Yritän vastaa niihin heti kun voin että eivät unohtuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuo kännykkäilmoitus. Pitää perehtyä mahdollisuuksiin...

   Poista
 3. Joitakin päiviä, jopa viikon vanhoihin postauksiin on silloin tällöin tullut joku kommentti, mutta yleensä kyllä kommentit tulevat uusimpaan postaukseen. Bloggerin kautta näkee helposti kaikki uudet kommentit, olivatpa ne mihin postaukseen tahansa tulleita. Vastaan joka kommenttiin heti kun ehdin. Kirjoitusvirheitä saatan huomatessani korjailla vanhoista postauksista, mutta en sen kummemmin muokkaa niitä.

  Mikähän tarkoitus tuolla sonnilla kasvihuoneessa on? Vai eikö ole "oikeaa" käyttöä kasvihuoneelle ja siitä on tehty ajatuksia herättävä taideteos? Onnen hetkiä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan taideteos haluttu sateensuojaan?? Oli kyllä vaikuttava ilmestys kun sonni kurkki ovelta!

   Poista
 4. Minulle ei tule enää sähköpostiin ilmoituksia uusista kommenteista, joten väkisinkin joku saattaa mennä ohi. On käynyt myös niin, että joku kommentti on mennyt roskapostiin. Välillä tsekkaan kommentteja pidemmältä ajalta. Pyrin vastaamaan kommentteihin riippumatta siitä, ovatko ne tulleet vanhoihin postauksiin. Aina se ei tietenkään onnistu. Vanhoja postauksia en käy korjaamassa tai poistamassa, ellei jotain ihan hurjaa virhettä löydy.

  Sinun vuotesi on ollut mukavan tapahtumarikas. Tällaiset yhteenvedot ovat kivoja jo senkin vuoksi, että niistä voi itsekin käydä verestämässä muistiaan.
  Sonni kasvihuoneessa - tilataidetta vissiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla melkoinen vuosi joo. Tässä oli vain raapaisu :)

   Poista
 5. Mukavia koosteeta, nämä tällääset.
  Joskus korijaan, pääasias räikeempiä kirijootusvirheetä. Ne yleensä huamaa het julukaasu jäläkehe.
  Hyvää vuatta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, virheet usein alkaa hyppiä silmiin heti julkaisun jälkeen vaikka sitä ennen olisi kuinja tarkistanut :)

   Poista
 6. Mukava kooste, kivoja retkiä, hetkiä ja kesän lämpöä.
  Harvemmin muokkaan vanhoja postauksia, korkeintaan jotain yksittäistä kirjoitus- tai faktavirhettä saatan käydä editoimassa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...