perjantai 11. joulukuuta 2020

Vuoden 2020 parhaat postaukset

 Vuoden 2020 köynnöksen kiertyessä kohti loppuaan, kokoan jälleen yhteen vuoden suosituimmat postaukset. Tässä postauksessa on monia kuvia, jotka jäivät vuoden mittaan julkaisematta ja osa tuttuja! Kaikkiin postauksiin on linkit, joten voit käydä kurkkaamassa haluamasi. Toivotan lämpimästi tervetulleiksi teidät uudet, jotka toivottavasti löydätte tänne Siirtolapuutarha-lehden blogivinkin kautta! 

Mennään vuosi järjestyksessä. 

TAMMIKUU

Puutarhassa oli hiljaista, joten tammikuussa keskityin huonekasveihin. Omat eivät riittäneet, vaan kävin myös Helsingissä talvipuutarhassa. Helsingin reissusta en tehnyt postausta, joten tällä kertaa siitä pari kuvaa. Paikka on ollut suosikkini lapsuudesta asti. Huonekasveista kirjoitin myöhemminkin, tässä tammikuu ja tässä syyskuun postaus. Yhä edelleen blogini luetuin postaus kertoo kiinanruususta ja yhä tuo 2018 esittelemäni kasvi voi hyvin (linkki postaukseen sivupalkissa).

Ovet auki Helsingin talvipuutarhaan

Köynnöksiä viherhuoneessani


HELMIKUU

Vuoden kiinnostavin postausretki oli Pasin kutsusta helmikuussa, kun kävin tutustumassa Fredrika Runebergin kasvien jälkeläisiin. Pasi kasvattaa ikkunoillaan Paraisilla Runebergin kotimuseon kasvien varmuuskokoelmaa. Fredrika ja Pasi ovat melkoisia viherpeukaloita molemmat, linkki: Fredrikan huonekasvit.

Kaikki kasvit eivät mahtuneet Pasin ikkunalaudoille - jättipeikonlehti

Helmikuussa paljon keskustelua syntyi pöntön putsauksen oikeasta ajankohdasta, linkki: Puutarhapuuhia ja pöntön putsausta. Myös jouluruusuista puhuttiin, ne kukkivat silloin sitkeästi. Ja nyt ne ovat taas availemassa kukkiaan! Jouluna kukkii jos on plussalla eikä tule kovia pakkasia sitä ennen. 

Jouluruusu riiputtaa nuppuja koska mittari on miinuksella 11.12.2020


MAALISKUU

Tänä vuonna on onneksi ollut julkisuudessa paljon puhetta pölyttäjien tärkeydestä ja Pelasta pörriäinen -kampanja. Rakensimme hyönteishotellin: Hyönteishotelli avattu!  Ja kyllähän sinne kauden mittaan asukkaitakin ilmestyi (en tarkemmin tutustunut keitä he ovat). 

Hyönteishotellin suosituin osa ovat koivupölkyt, joihin porasin reikiä. Asukkaat ovat tehneet harmaasta massasta niihin omia ovia. Näitä täytyy tehdä lisää!

Teinin huoneessa majaileva paha poika eli nukkatyräkki ja seinän uusi maali

HUHTIKUU

Edelleen paljon luettu postaus vuodelta 2019 on pensasaidanteen istutuksesta. Kirjoitin pensaiden kuulumisia sekä iisoppiaidasta huhtikuussa, klik. Ihan kohtuullisesti pensaat myös kasvoivat kesällä 2020 ja voivat kaikki hyvin syksyllä. 

Ohdakeperhonen iisopilla


TOUKOKUU

Toukokuussa valmistui teinipojan huoneen remontti (klik), jossa maalattiin seiniä ja tehtiin kaktuksilla amppeleita. Se oli hyvää jatkoa edellisen vuoden tytön huoneen remontille, jolloin seiniin maalattiin pilviä ja tehtiin tosi kätevä kattoon ripustettu vaaterekki (klik). Rekki on edelleen käytössä. Tämä on eniten koronaan yhdistyvä postaus, kun perheen etätyöskentelyn takia pojan työpiste piti laittaa kuntoon.

Itseäni eniten tänä vuonna puutarhassa ilahduttanut asia olivat onnistuneet tulppaani-istutukset. Näihin kuviin olen palannut myöhemminkin, postaukset Tulppaani-iloa 1-3, klik ekaan. Sillä tulppaanit todellakin kukkivat kuvauksellisesti toukokuussa!
KESÄKUU

Ihanat rosariumit postauksessa kerroin kahdesta paikallisista ruusutarhasta Turun seudulla. Tänä vuonna en tehnyt postausta Raision alppiruusupuiston kukinnasta, vaikka tietysti taas sielläkin kävin kesäkuun alussa. Jaa mutta siitähän olikin todistekuva juuri edellisessä postauksessani, joten eipä siitä sen enempää. 

Seuraavat valokuvat on otettu peräkkäisinä päivinä kesäkuun lopulla, joten välillä satoi, välillä paistoi. 

Terassin markiisi puhdistui hyvin neulasista tässä sateessa

Kesäretkiä, Kustavin käsityökylä 

HEINÄKUU

Heinäkuussa vihdoin valmistui oma pergolamme: Nyt on pergola! Ideoiden etsiminen pergolaan oli niin kivaa, että toukokuussa tein siitä postauksen: Pergolat, pergolat!  Pergolan keinuun tuli välillä melkein jonoa, mutta pärjäsimme sentään, ei hankittu toista. Useissa pergolakuvissa vilahti kärhökukinta, joten seuraava postaus kukki enemmän.

Pergola "vuoren" rinteeltä

Mme Julia Correvon tarhakärhö kukki ihanasti, kuten joka vuosi

ELOKUU

Kävin katsastamassa Asuntomessupihat Tuusulassa, klik. Muuten taisin lähinnä tehdä töitä.  Oikein kaunis pieni postaus mielestäni syntyi vispipuurosta, terveellisherkullinen resepti täällä. 

Vispipuuron väriset silkkiunikot

Nöpön yksi lempipaikka: pehmeitä sammalia, mustikkamättäitä ja ehkä myyriä

SYYSKUU

Aika ja veto on ollut paikoitellen minulla aika vähissä, mikä näkyy loppuvuoden postauksissa. Kurkkaamisen arvoinen postaus on ainakin Keijunkukat ihanaiset. Kävin siellä äsken korjaamassa kuvat isommiksi.

LOKAKUU

Täältä voisin nostaa omana suosikkina Syksyä kuunnellen. Ja päätän listauksen tähän. 

Keijunkukkien lehtikirjoa

Helsingin talvipuutarhan joulu 2019

Hyvillä mielin kohti joulua ja uutta vuotta! Vielä ehtii tänäkin vuonna postata. Jos uusi kävijä jaksoit tänne asti, niin olisi tosi hauskaa, jos liittyisit lukijaksi. Sivupalkista löytyy Lukijat -kohta, jonne voi liittyä (kännykällä pitää alareunasta mennä internet versioon). Ja/tai voit seurata Facebookissa tai Blogit.fi (klik). Instagram on myös. Nappeja on sivupalkissa.

Lisäksi alle voi laittaa kommenttia. Toiveitakin saa esittää ensi vuodelle! Oma jaksaminen on nousussa, joten eiköhän hyviä aiheita kehity. Kiitos kaikille vuoden mittaan enemmän tai vähemmän kommentoineille! On tosi mukavaa ja tärkeää, että vuorovaikutusta on <3 

Loppuun vinkkinä Siirtolapuutarha-lehden sivu, klik. Uusinta lehteä siellä ei voi lukea, mutta edelliset kyllä.

20 kommenttia:

 1. Siinähän se vuosi taas mennä hurahti :) Monenlaista on teilläkin ollut vuoden mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee tosi vauhdilla nämä vuodet nykyään. Vähän jää ikävä kauniin pyöreää vuosilukua!

   Poista
 2. Mukava vuosi teillä oli koronasta huolimatta, oli kukkarunsautta ja uusia projektejakin saatiin valmiiksi. Olkoon ensi vuosi vähintään yhtä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei koronat paina puutarhaelämässä niin kauan kun ei tauti osu omalle kohdalle. Kiitos, toivon vielä pikkuisen parempaa ensi vuotta meille molemmille!

   Poista
 3. Mukava kooste kuluneesta vuodesta kauniine kuvineen. Aika paljon olet tähänkin vuoteen saanut mahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken saamattomuuden keskellä sentään tapahtuu. Vuosi on riittävän pitkä aika, että siihen mahtuu monenlaista. Ei sopisi kvartaalitarkastelu minulle.

   Poista
 4. Olipa tosi mukava kertauksena katsella ja lukea kuulumiset kuluneelta vuodelta. Nykyään tuntuu, että aika kuluu niin nopeasti. Joulukin tulee sellaisella vauhdilla, että hymyilyttää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan just laitoin edellisiä jouluisia kuvia... vuosi sitten.

   Poista
 5. Kiva kooste vuaren tapahtumista. Kävin vilaasemas Siirtolapuutarha-lehtiäki ja tuli yks jo luettuaki. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa kiva että löysit sinne! Siirtolapuutarha-lehdessä on monenlaista luettavaa, kun vaan muistaisi kurkata.

   Poista
 6. Kiva kooste vuoden postauksista ja tapahtumista. Monipuolisesti kaikenlaista olet saanut vuoteen mahtumaan ja herkkuna vielä pari ihanaa kärhökuvaa <3 Nyt vain odotellaan joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdiskelin tätä vuotta mielessäni kärhön kiertymisenä, kiva että tykkäsit :) Yllättävän pian joulu taas tänne tömähtää!

   Poista
 7. Kiva kooste kohta lopuillaan olevaan vuoteen.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Tykkään kovasti tällaisen koosteen tekemisestä - vaikka aikaa siihen menee ihan liikaa, kun uppoaa kuviin ja muistoihin.

   Poista
 8. Ihanan täyteläinen vuosi!
  Helsingin talvipuutarhassa olen käynyt ikuisuus sitten. Kiva katsoa sieltä kuvia. Tuo jättimäinen peikonlehti on melkoinen näky. Miten noin suureksi voikin kasvaa? Harvalla on tarjota peikonlehdelle kotoa riittävää tilaa. Ihana ihailla, että sekin voi olla mahdollista, että tilaa on. Mukavaa loppuvuotta ja mielenkiintoista uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset taas joskus talvipuutarhaan, se on ihana keidas. Tuolla peikonlehdellä oli todella suuri ruukku (saavi?) ja sille oli varattu runsaasti tilaa. Ehkäpä sillä on myös hyvät perintötekijät? Fredrika Runebergin aikaan kasvin piti olla kestävä, että ylipäätään selvisi Suomeen hengissä.

   Poista
 9. Oli kiva lukea vielä kooste vuodestasi ja katsoa jälleen kauniita kuviasi (tuo ensimmäinenkin on tosi ihana!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielessäni köynnöksen kiertyminen rinnastui vuoden kiertoon.

   Poista
 10. Mukava kooste kuluneesta vuodesta! Paljon kivaa siihen on mahtunut. Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta huolimatta tämä oli ihan hyvä vuosi. Mukavaa joulunodotusta Tiiu!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...