sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Piparikylä valmistautuu jouluun

Joulu on pian saapumassa piparikylään! Hys hiljaa, kurkataan ja katsotaan, mitä asukkaat puuhailevat. Pipareita on täällä tehty siihen malliin, että joulun jälkiruokakin on tarkoitus tehdä piparikippoihin. Näistä myös kuvia. Lopussa pari vinkkiä kylän rakentamiseen liittyen. Suosittelen minipiparimökkien rakentamista ison piparitalon sijaan. Näitä oli meidän mielestämme ehdottomasti hauskempi tehdä!

 Piparikylän naapurustoa on kokoontunut ulos nauttimaan yhdessä glögiä kauniina talvipäivänä. Lunta on ohuena kerroksena maassa, mutta pihakuusten oksille sitä ei ole kertynyt. Kuuset ovat sen verran matalia, että niiden latvoihin on saatu kiinnitettyä tähtiä. Isoissa mukeissa glögi pysyy kuumana pitkään.  

Kylän ylemmällä rinteellä poika on rakentanut komean lumiukon. Ilokseen hän löysi ukolle komean silinterihatun. Vielä porkkana paikoilleen, niin lumiukko on valmis! Isä virnistelee ohi kulkiessaan touhulle ja huikkaa, että hieno tulee.Kylän laidalla seisoskelee joulupukki säkkeineen. Hei pukki, ei vielä ole kierroksen aika! Onkohan se ollenkaan oikea pukki vai tuon hassun vaaleanpunaisella kuorrutetun talon asukas, joka tunnetaan omintakeisesta tyylistään.

Toisella laidalla kylää alkaa kerrostaloalue. Sieltä suunnasta on saapumassa erottuva parivaljakko: kaksi stormtrooperia, siis Star Warsista tuttuja iskusotilaita. Aseita ei näytä olevan mukana, joten ei syytä huoleen, nämä ovat joulumielellä!Kylän edustalla on vielä kaksi naapuria kohdannut toisensa. Mikko on tulossa töistä kotiin salkku kourassaan. Naapurin teini tulee vastaan glögipullo kädessään. Minnehän hän on menossa?

Teimme myös tavallisia pipareita. Lisäksi tein piparikuppeja, joihin on tarkoitus tehdä jouluna jälkiruokaa. Tein tavalliseen tapaan piparin muotilla ja taputtelin sen nurin päin käännetyn muffinssivuoan päälle ja sitten uuniin. Minulla on niin monia ideoita joulun jälkiruoaksi, että se mitä näistä tarjotaan, on vielä epäselvää... Esimerkiksi luumurahkalle nämä toimisivat hyvin. Tai hedelmäpaloja, marenkia, halvaa, jotakin...  
Piparikupit

Minä tein taikinan ja tytär koristeli pipareista isoimman osan, mm. viulut. Hän on tehnyt myös useimmat kylän mökeistä.


Minikokoisia piparimökkejä oli tosi kiva tehdä! Suosittelen lämpimästi vaihtamaan isot piparitalot näihin mineihin! Meidän talokaavojemme sivuseinäpala on noin 5 x 3 cm. Kattoa suurennettiin viimeisiin taloihin, se on n. 7 x 4 cm. Päätypala 4 cm leveä ja 6 cm korkea.
Seinät liimattiin perinteisesti sulatetulla sokerilla. Nykyään on toki muitakin vaihtoehtoja. Sokeri on hyvä ja nopea liima, mutta aiheuttaa palovamman, jos osuu iholle. Pikkutaloja oli helppo liimailla. Minun perussääntöni on, että älä nosta paloja niin ylös, että kuumaa sokeria voisi tippua iholle. 

Kiitos myös pienemmälle teinilleni, jonka legoukoissa on mistä valita. Veikkaan, että joulun aikaan ilmestyy vielä lisää piparikylän hahmoja instagramiin @viherrin. Instakuvani pyörivät myös blogin sivupalkissa (ei mobiiliversiossa). 

Tänään on talvipäivänseisaus. Toivoa on, vielä tämä pimeys väistyy. Nyt voi sytyttää kynttilöitä valoksi pimeään. Täällä lounaassa ei taida olla edes toivoa lumesta. Oikein hyvää joulua kaikille lukijoille! Toivottavasti mahdollisimman monella (sitä haluavalla) olisi valkoinen joulu!

18 kommenttia:

 1. Hauska idea! Mökeistä tuli tosi söpöjä. Hyvää joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja pipareita ja ihana kylä! Siellä tapahtuu vaikka mitä:) Hyvää ja rauhaisaa joulua sinne teille❤️🎅🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä taitaa aikuiset leikkiä legoukoilla tänä jouluna ;)

   Poista
 3. Hienoja pipareita! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Ihana piparikylä persoonallisine asukkaineen! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syntyi sopivan kokoinen maailma näille tyypeille ;)

   Poista
 5. Saittepa aikaan ihanan eläväisen piparikylän! Iloista joulun aikaa koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana idea tämä minimaailma piparkakkutaloista yhdistettynä lego hahmoihin. Tämä pitäisi muistaa muutaman vuoden päästä. Kiitos että jaoit sen meille. Hyvää Joulua.

  VastaaPoista
 7. What beautiful cookies.
  I wish to you and to your loved ones, a Merry Christmas and a Happy New Year, full of health, joy and love.
  A warm and big hug

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maria! I hope you had wonderful Christmas! And Happy New Year for you too!

   Poista
 8. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
 9. Hauska tarina, täytyy lukea pojillekin. :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...