torstai 19. joulukuuta 2019

Joulua kohti kukin ja kortein - sekä sähkön kilpailutuksesta

Joulu näkyy viimein tässäkin taloudessa. Kukkia pitää tietysti olla! Tykkään askarrella joulukortteja. Tyypilliseen tapaan homma piti jättää lähes viime hetkeen ja korttipaja pyörähti käyntiin viime viikonloppuna. Palataan myös viime postauksen sähköasiaan.
Postaus sisältää mainoslinkin, merkitty *


Jouluruusu on jo pitkään ollut lempijoulukukkani, sellainen piti hankkia. Kurkkasin ikkunasta, miten edellisten vuosien jouluruusut jakselevat. Ne istutan keväisin olohuoneen ikkunan alle (kaikki jotka kestävät kevääseen). Siellähän näkyy nuppuja! Täytyy ottaa seurantaan, aukeavatko vai tuleeko kunnon pakkanen ensin. Tänään pilkahtaa aurinko pitkän pitkän harmaan suhmuran jälkeen!
Jouluruusu  Helleborus sp.


Hyasinttien kaveriksi hain sammalta pihalta. Mukaan pääsi sympaattinen mähkäkasvi sekä koristelaatikosta löytynyt pieni peura. Sammaleet ja mähkä tykkäävät sumuttelusta.


Sähkösopimuksen kilpailutus


Viime postauksessa kerroin vaihtaneeni sähkösopimusta ja samalla sähköyhtiötä. Koska asia ei ole kaikille selvä, kerron vielä, miksi sähkön kilpailutus todella kannattaa: Sähköyhtiöillä ei ole yleensä edullisimpia hintojaan näkyvissä nettisivuillaan! Kilpailutussivujen kautta löytyy usein alempi hinta, sivustot vertaavat monia yhtiöitä ja käyttö on ilmaista. Esimerkiksi *sahkomittari.fi kautta kun klikkaat ensimmäisestä vaiheesta eteenpäin, pääset valitsemaan, haluatko tuulisähköä, uusiutuvaa energiaa vai mitä tahansa. Ekalle sivulle ei ole muuten pakko laittaa asuntonsa tietoja, jollei halua, tyhjällä lomakkeellakin voi klikata lähetä-nappia ja pääsee katsomaan hintoja.

Sähköverkkoyhtiötä ei voi vaihtaa, mutta myyntisopimus voi olla missä yhtiössä haluaa. Verkkosopimus on saman hintainen riippumatta siitä, missä myyntisopimus on. Tällä hetkellä jos tekee myyntisopimuksen *sähkömittari-palvelun (klik) kautta, saa risteilylahjakortin kaupan päälle. Itse maksan kiskurihintoja verkosta, joten myyntisopimuksessa on kiva vähän säästää! Amaryllis ja tontun kaverina lapsen tekemä otus

Joulukorttiaskartelu

Rakastan sitä, kun postilaatikkoon tulee tavanomaisen tylsyyden sijaan joulukortteja, joten tietysti myös itse lähetän niitä. Se ei yhtään haittaa, että muut eivät itse askartele korttejaan. Minulle joulukortit on juuri sopivan kokoinen askarteluprojekti, joka kuuluu jouluun valmistautumiseen. Minulla on (liian) suuret varastot askartelutarvikkeita, joten ostin näitä varten vain korttipohjat sekä heräteostoksena muutaman paperi-ikkunan, joita poikani käytti. Houkuttelin siis myös lapset tekemään pari korttia. 
Ensin syntyi rivi lumiukkoja... Valkoinen on tapettia, kaulahuivi teippiä, porkkana kartonkia ja sydän jonkinlaista foam vaahtomuoviarkkia, jota on helppo leikata.
Lumiukkokorttien mustat osat on piirretty tussilla

Tykkäsin tästä yllätyspussi-ideasta. Idea asyntyi siitä, että käsiini osui isompi paperinen joulupussi, jonka leikkelin tähän. Sisällä on samaisia sydämiä kuin lumiukoilla, pahvitähtiä ym. Alareunassa on teippiä.

Poika käytti kummien korttien askarteluun valmiita paperi-ikkunoita sekä vasemmalla teippiä ja kuvioleikkurilla tehty tähti. Oikealla lahjapaperia ikkunan takana ja pahvitähti on ostettu valmiina.

Kortit lähtivät vasta tiistaina postiin, mutta hyvin pitäisi vielä ehtiä, kun varustin ne tavallisilla (mutta tosi somilla!) muumipostimerkeillä. 

Tytär on aloittanut piparijoulukylän rakentamisen. Koristeluun ei ole vielä löytynyt aikaa, mutta tästä tulee varmasti soma. Mökkien pituus on vain muutama sentti. Hän ihmetteli, miksei me aiemmin ole tehty näin pieniä mökkejä. Kokoaminen sujui paljon helpommin kuin isojen rakennelmien teko. 
Samat perhosorkideat ovat olleet minulla jo useita vuosia. Kukkivat nyt sopivasti jouluksi. Tähän vaihdoin punaisen suojaruukun joulun kunniaksi. 
Mukavaa joulunodotusta sinulle! 

9 kommenttia:

 1. Kivoja joulukortteja. Jokainen saa lähettää sellaisen joulukortin, kuin itse haluaa. Itse tehdyt jäävät kyllä paremmin mieleen. Olen jo vuosia askarrellut joulukortit itse ja niin on pakko ilmeisesti jatkaa, sillä heti tulee kysymyksiä, jos lähettää ostokortin.

  Punainen ruukku sopii erinomaisesti orkideallesi. Ruukun väri ikäänkuin kertaantuu kukan punaisessa sävyssä.

  Kunpa sen sähkön siirtohinnankin voisi kilpailuttaa. Se muodostaa leijonanosan sähkölaskussa. Me olemme kilpailuttaneet jo vuosia sähkön. Painotamme valinnassa myös sitä, miten sähkö on tuotettu.

  Pikkuisten mökkien piparikylä on melkeinpä nätimpi, kuin yksi iso talo. Ja varmasti helpompi liimata osat kiinni. Tuonne voi sepittää vaikka kivan tarinan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen orkideaan, tuli ruukun vaihdolla jouluisa. Täytyy laittaa piparikylään asukkaat myös...

   Poista
 2. Onpa hauskat joulukortit! Ja tuo piparikylä pistetään ehdottomasti muistiin ensi vuotta varten! Olen ajatellut samaa kuin Between: kunpa sähkön siirtohinnan voisi myös kilpailuttaa. Meillä on aivan järjetön siirtohinta ja se vain nousee koko ajan. Joskus sähkön hinta, siirto ja sähkövero olivat kukin kolmasosan sähkölaskusta. Nyt siirtohinta lohkaisee leijonanosan. Meillä päättyy keväällä entinen sähkösopimus, joten kilpailuttaminen on edessä. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siirtohinnan osuus on mennyt överiksi. Älytöntä, että sähköverkon omistaa sijoitusyhtiö, jonka idea on tehdä voittoa.

   Poista
 3. Niin kauniita joulukukkia ja ihania kortteja! Tuosta piparikylästä tulee tosiaan soma! Leppoisia joulun aluspäiviä sinne💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piparikylää koristeltu tänään, saan toivottavasti lähipäivinä siitä kuvia.

   Poista
 4. Hauskat askarrellut kortit ja piparikylä, joka kasvaa. Mukavia puuhia molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä mieluummin tekee kuin joulusiivousta! :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...