lauantai 17. elokuuta 2019

Lepaa 2019 -näyttelyssä

Tässä kurkistus Lepaa 2019 -näyttelyyn. Se on avoinna tänään lauantaina enää kello 16 saakka, joten tämän postauksen perusteella ei taida ehtiä tänä vuonna mukaan. Näyttely järjestetään joka vuosi elokuussa Lepaalla Hämeenlinnan lähellä. Päivämäärät moneksi vuodeksi eteenpäin löytyvät nettisivuilta, joten ne voi panna ylös ensi vuotta varten!

Pelargonilajikkeita esillä
Näyttelyn järjestäjät ovat Kauppapuutarhaliitto, HAMK, HAMI ja Lepaan oppilaskunta ry. Lepaa on ammattilaisnäyttely, itse mm. katselin siellä kaverin seuraksi koneita puistokäytävien puhtaana pitämiseen. Koneita on tosi paljon esillä. Kotipuutarhailijakin löytää sieltä kuitenkin vaikka mitä katsottavaa ja ostettavaakin.
Värinokkonen/ isokirjopeippi esillä upeissa väreissä
Itsellä mukaan tarttui kassillinen perennoja ja pari kirjaa. Paljon kiinnostavia alan kirjoja oli myynnissä useammassa paikassa. Toivottavasti en tarvitse kovin paljon uutta opustani, jonka nimi on Puuvartisten taimitarhakasvien tuholaiset... Siinä on niin selkeän näköiset kuvat, että tarvittaessa sitä on hyvä selata ötököiden äärellä.
Koneita oli sekä isoja että pieniä. Kuvassa pienoismallit.

Virolaisen Roogoja Talun kärhö- ja viinirypälenäyttely oli laaja, tässä pieni osa
Kauppapuutarhaliitto, kasvihuoneviljelijöiden järjestö, täyttää 100 vuotta ja perjantaina messuilla oli juhlavastaanotto. Messuilla oli myös Kauniisti & Puhtaasti kotimainen kasvikilpailu Lepaa Open, jonka työt olivat esillä. 
Lepaa Open kilpailutöitä

Näytteilleasettajia on niin sisällä kuin ulkonakin.

Horto-osastolta, jossa tehtiin myös ruokaa villiyrteistä
Lepaan tiluksilla on opiskeltu jo noin sata vuotta puutarha-alaa, joten siellä on kannattaa kävellä ja katsella ympärilleen. Teen vaikka syksymmällä oman postauksen Lepaan istutuksista. Ihan perältä läheltä tuulimyllyä löytyivät myös messujen aikaan taimimyynti ja vihannesten näytemaa, jossa oli mm. valtavia paprikoita. Taimimyynnissä oli mm. useampaa sorttia perhosorvokkeja ja kas, sain taas uuden kurjenpolven: Pyreneidenkurjenpolvi 'Bill Wallis'.
Komeat paprikat
Kaikenlaista kiinnostavaa tuli myös messukäytävillä vastaan. Seuraavassa kuvassa on ruttojuuresta tehtyjä tuotteita. Työpajassa sain tehdä itselleni pullollisen pyykkietikkaa. Olen siitä paljon kuullut, mutta vihdoinkin tulee kokeiltua, kun on nimikoitu pullo valmiina. Kännykän linssiin kiinnitettävä suurennuslasi vaikutti tosi kätevältä ja kiinnostavalta, mutta hintaa oli sen verran, etten nyt suoraan hankkinut.
Paperia ruttojuuresta!


Tuoreet yrtit "maustavat" pyykkietikan

Kasvipäistä tämä oli mielestäni kaunein, mm. kärhöjä kutreillaan
Lepaalla käydessä kannattaa poiketa viereisellä viinitilalla. Siellä on hyvien juomien  lisäksi myynnissä myös muuta tavaraa, nyt huomasin siellä oikein kauniita ruukkuja. Kotiin tuliaisiksi lähti pari pulloa.

Oletko käynyt joskus Lepaan näyttelyssä? Mistä jäi erityisesti mieleen?
Minulla on nyt päällimmäisenä mielessä, että pitääpä mennä istuttamaan jonnekin ne mukaan tarttuneet perennat. Mukavaa viikonloppua!

P.S. Oletko jo osallistunut ARVONTAAN? Pari postausta taaksepäin tai tästä linkistä, klik.

8 kommenttia:

 1. Minä vähän mietin tuonne menoa, mutta sitten en mennytkään. Ajattelin, että jos siellä on paljon vaan kaikkea koneita ym näytteillä eikä kasveja niinkään. Mutta sinähän sait sieltä kasveja ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä sai kasveja ostettua useammasta paikasta. Jäi itse asiassa eräät pensaat vähän harmittamaan. Olisi pitänyt heti napata mukaan, kun sitten jäi...

   Poista
 2. Tuollakin olisi ihana päästä käymään joskus. Saisin varmaan jokusen tovin vietettyä kärhökattauksen äärellä... Harmi kun tuokin on niin kaukana, ettei pelkkä päiväretki oikein ole järkevää. Kiva kuitenkin nähdä maistiaisia blogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on suunnitelmissa mennä lähiaikoina vielä käymään Hämeenlinnassa. Jospa saan sulle postaukseen sieltä lisää kohteita, niin voit tehdää pidemmän retken :)

   Poista
 3. Monesti olen miettinyt Lepaan näyttelyssä vierailua, mutta tähän asti en ole päässyt vielä paikan päälle. Ehkä täytyy laittaa ensi vuoden tapahtuma jo ajoissa kalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinne puutarhaihmisen kerran kannattaa mennä katsomaan. Näkee samalla hienot säleikköomenapuut ja muut nähtävyydet :)

   Poista
 4. Kyllä vähän harmitti, kun en tänä vuonna päässyt Lepaalle, kun oli se juhlavuosikin. Nyt oli toinen meno juuri samana viikonloppuna.
  Sanoisin, että Lepaan näyttely on aina todella laadukas, rihkama- ja lakukauppiaat puuttuvat lähes kokonaan.
  Se kasvimaa on aina yhtä vaikuttava, ja sinisarjaruukut :)
  Viime vuonna hurmaannuin eniten Rooguja talun osaston kärhöistä ja viinirypäleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinirypäle- ja kärhönäyttely olivat tänäkin vuonna todella vaikuttava! Juhlavuoden kunniaksi oli kakkuakin tarjolla perjantaina, mutta en huomannut mennä pirskeisiin ;)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...