perjantai 6. huhtikuuta 2018

Tunnelmia Piha & Puutarha -messuilta


Vietin tänään koko päivän Turun messukeskuksessa Piha & Puutarha -messuilla. Olipas virkistävää! Tapasin monta vanhaa ja uutta tuttua, kuulin kiinnostavia esityksiä ja shoppailin monenlaista vihreää! Tässä postauksessa tunnelmia ja pari vinkkiä.

Alue oli taas ihanan vihreä, koivut lehdessä! Ja kukkia tietysti - valtavasti!


Arboristi-puutarhuri Minna Toivasta kannattaa mennä katsomaan ja kuuntelemaan B-hallin GreenCare -työnäytösalueelle! Tänään hän teki mm. kesäkukka- ja havuistutuksia. Istutuksissa trendikästä on erilaisten kasvien yhdistely, esimerkiksi tummalehtinen viherkasvi päätyi istutukseen lilojen kesäkukkien seuraan. Lila väri on erityisen in.  
Rikot pääsevät pian ruukkuun.

Perinnekasvialueella on kiinnostavia tietoiskuja. Tänään oli juttua mm. Louhisaaren kartanon puutarhan uudesta myrkkykasvien alueesta. Myrkkykasvit laitetaan visusti aidan sisälle, ettei kukaan vain vahingossa päädy maistelemaan niitä. Ukonhatut ovat todella myrkyllisiä, niin ihmisille kuin kaikille eläimillekin.
Aitoukonhattu

Tosi kiva oli tavata Sari Weckström, joka kertoi lavalla feng shuin käytöstä parvekkeen sisustamisessa. Pääsin myös Sarin ja Johannan sisustamalle parvekkeelle, joka oli sellaisen salareitin takana, ettei sinne ollut yleistä pääsyä. Siellä oli mm. ihana pieneen tilaan sopiva vesiaihe ja kaunisääninen tuulikello. Feng shuista ja parvekkeesta voi lukea Sarin omasta blogista, joka löytyy täältä. Vaikkei fs-filosofia sen enempää kiinnostaisi, niin siihen liittyy paljon ihan yleisesti kivoja ajatuksia. Esimerkiksi että otetaan kaikki aistit huomioon sisustuksessa. Ajatukset alkoi jo laukata oman terassin suuntaan, mitä tuoksuvaa, tunnusteltavaa ja kuultavaa sinne tulee...
Sari ja mä feng shui parvekkeella. Parvekekoira katselee alas. Upeaääninen tuulikello roikkui päivänvarjossa.

Huomenna messuilla on kukkasidontanäytöksiä. On kiva katsoa kun ammattilaiset pyöräyttävät jotain näyttävää! Tänäänkin oli onneksi jo monenlaista leikkokukista tehtyä esillä. Iso rooli koristelujen teossa on ollut ammattiopisto Livian opiskelijoilla.


Maistuisko kukkaisjuoma?




Myyntiosastoilla on tarjolla vaikka mitä. Olisin halunnut sitä, tätä ja tuota. Mukaan tarttui kaikkea pientä kivaa: palloesikko (joku perenna pitää aina ostaa itselle tuliaisiksi!), pelargonian pikkutaimia, komea yrttipuu, ilmakasveja (kun ne on NIIN kätevän kevyitä kantaa!), daalian juurakoita (kun kaikilla muillakin) ... ...
Esikkovalikoimaa
Jos ei tykkää ihmismassoista, niin tiedoksi, että ajoissa saapuminen ei siihen auta! Tänään kaikki tuntuivat saapuvan heti messujen auetessa. Onneksi bloggaajakortilla pääsin tungoksen ohi suoraan sisään. Samoin pääsee ennakkoon ostetuilla lipuilla. Kuten parvekkeelta otetuista kuvista näkee, niin loppuiltapäivästä oli sitten jo tosi rauhallista.
Tosi somia variksenpelättejä oli siellä täällä.

Nyt täytyy lopettaa vaikka kertomista kyllä olisi. Ehkä vielä palaan messutunnelmiin. Tai sen verran vielä, etten ehtinyt postauksessa ollenkaan esimerkiksi bloggaajien tekemiin kivoihin "laatikoihin". Mutta niistä on tietysti heidän omissa blogeissaan. Tässä yksi kuva Oli aika -blogin värikkäästä, ihanasta toteutuksesta.  
Tein vielä toisen päivityksen messuilta, lähinnä lisää kuvia. Huomasitko? Löytyy myös tästä.



12 kommenttia:

  1. Olis joskus kiva käyrä tualaki, mutta on nii vaikian matkan takana. Ei kai kukaa voi messuulta lähtiä kotia tyhyjin käsin, ei ainakaa puutarhamessuulta, en ainakaa mä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuliaisia pitää olla (itselle) :D Puutarhamessuille voi joskus tehdä retken, kyllähän tosi monet käy Tukholmankin messuilla. Minä en ole vielä käynyt muualla kuin Turussa.

      Poista
  2. Voi kiitos Eeva! Oli aika -blogin pikkuparveke mukana postauksessasi <3

    Aivan upeita kuvia sinulla!

    Olen ollut Piha & Puutarha -messuilla mukana jo kolmatta päivää ja koko ajan löytyy jotain uutta kiinnostavaa. Se onkin tapahtumassa hienoa. On niin paljon yksityiskohtia ja voi tätä myytävien tuotteiden ihanuutta ja runsautta. Ostin itselleni uusina tuttavuuksina mm. elefantinkorvan. Se viettävää jo nimensäkin vuoksi, mutta on näyttävä, jos vaan saan onnistumaan.

    Huomenna jatkuu messuilut, joten saapa nähdä, mitä vielä kertyy ostoskoriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niinpä, vielä iltapäivällä katsoin ihmeissäni, että miten en monia isoja juttuja ollut vielä edes huomannut! Oli niin paljon kaikkea! Runsaita yksityiskohtia taas löytyi esim. sinun pikkuparvekkeeltasi!

      Poista
  3. Oih, ihania juttuja! Tuskin maltan odottaa, että pääsen itsekin tuonne lauantaina😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syö hyvä aamupala, päivällä ei ehkä malta pysähtyä :D

      Poista
  4. Näyttää oikein koukuttavalta paikalta siinä mmielessä että varmasti jotakin tarttuu mukaan! :) Kauniita kuvia!!

    VastaaPoista
  5. Oli kiva vierailla messuilla näin virtuaalisesti, kiitos1 :) Ihania värejä ja kauniisti toteutettuja osastoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla että tykkäsit! Osastojen kanssa oli todella nähty vaivaa ja kukat hehkuivat väriä.

      Poista
  6. Hieno kuvaus messuista, kiitos. Mukava, kun kävit tutustumassa myös meidän messuparvekkeeseen ja oli tosi kiva tavata ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva tavata! Ja kiva kun tätä kautta päädyin sivullesi ja löysin jopa itseni sieltä :D

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...