sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Kevätkukkijoita puutarhassani

Vihdoinkin luvassa on päivitys, jossa katsotaan, mitä puutarhassa tällä hetkellä kukkii ja miten kasvu etenee! Vihreyttä ryöppyää lisää joka päivä jokaiselta nurkalta. Kesä on täällä!
Ensimmäisten kevätkukkijoiden pääjoukko, kuten krookukset, ovat jo lopettaneet kukinnan. Sadetta on koko kevään tullut todella niukasti. Sitä kaivattaisiin! Siitepölyä on kerroksittain kaikkialla. Annoin kastelukannusta suihkun seuraavien kuvien keijunkukille ennen kuvaamista. Ilme raikastui! Minusta helmililjat sopivat kauniisti keijunkukkien seuraan.

Keijunkukkia ja helmililjoja
Helmililjoja on myös monessa muussa paikassa pihalla, esimerkiksi kevätkaihonkukan seurassa. Tänä vuonna kevätkaihonkukkaa on aika harvassa vaikka toki kuvaa laajemmalla alueella.

Tulppaanit ovat parhaimmillaan. Minulla tulppaaneille ei ole omaa penkkiä vaan olen koittanut lykkiä niitä perennojen joukkoon. Tällä tyylillä ei pääse kovin tiheään tulppaani-istutukseen, mutta kauniita ovat luonnossa ja lähikuvissa. Kauempaa otetuissa kuvissa ei niinkään.  Haaveissa on jonkun läntin raivaaminen tulppaanit etusijalla.
Pikkusipuleille minulla olisi mielestäni ihana, lämmin rinne. Myyrän mielestä se on mahtava ruokapaikka. Tänä keväänä sieltä nousi yksi nippu narsisseja. Lisäksi näkyi paljon koloja. (Ei kuvia!)


Nöpö terassin varjossa.

Kun yritin kuvata näitä tulppaaneja, nenääni tulvahti odotettu, voimakas tuoksu. Tuomi aloitteli kukintaa:


Äitienpäivänä sain komean sinisen hortensian. Viime kesänä uudistetulle terassille oli ostoslistalla uudet ulkoruukut ja nyt oli sopiva hetki hankkia ne. Toisessa on vielä väliaikainen istutus, iskin sinne kaikenlaista kotoa käsiin osuvaa, kuten saran ja höyhenheinän. Ostin ne puutarhamessuilta, silloin oli vielä turhan kylmä laittaa niitä maahan ja sittemmin en ole muistanut. Saavat olla nyt vähän aikaa tuossa. 
Terassin säleikön teosta löytyy juttua sivupalkista: Suositut tekstit.

Mantsuriankärhö
Puut kukkivat kukin vuorollaan. Uskoisin, että näissä kuvissa on kriikuna. Kuvat otin muutama päivä sitten, nyt kukinta on loppumassa. Se ei tee hedelmiä. Tällä hetkellä kukkii komeasti luumupuu. Luumuja tulee toisinaan valtavasti.
Pioni venyttelee uusia lehtiään

Yksi ikisuosikkini on valkotäpläimikkä. Kimalaiset, perhoset ja muut pölyttäjät rakastavat sitä näin keväisin. Koko kesän sen lehdistö on kaunis.
Sitruunaperhonen ja valkotäpläimikkä (Pulmonaria saccharata)
Eilen vietettiin perinteisin menoin lastemme syntymäpäiviä. Kakuttelun merkeissä suvun kanssa. Suloista sunnuntaita sinulle ja mukavaa uutta viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Ihania kukkia. Kyllä on kiva kulkea puutarhassa ja päivittäin löytää jotain uutta kasvavaa ja kukkivaa. Siitepölyä on kaikkialla ja kuivaakin. Meillä satoi vapun tienoilla ihan kunnolla, mutta sen jälkeen ei sitten sadetta ole tullutkaan. Parin yön kunnon kuuri voisi olla mukavaa.
  Kriikuna on aika lailla luumun kaltainen eli voi hyvinkin olla kriikuna. Meillä kriikunat kukkivat parhaillaan, mutta ensimmäisenä aloittaneesta jo terälehdet leijuvat maahan. Vuosi vuodelta kriikunoista on tullut satoa ja jos pölytys onnistuu, niin tänä vuonna varmasti todella hyvin.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öiset vesisateet on munkin toivelistalla. Tai no vaikka päivällä. Mutta ei taida tulla.

   Poista
 2. Kauniita kevätkukkia. Nyt on ihanaa aikaa, kun päivittäin puhkeaa uusia kukkijoita.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosiaan kiva pari nuo helmililjat ja keijunkukat! Nöpöllä on hyvä paikka varjossa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään! Miten Inka sun blogi ei ole mun lukulistalla?! Korjaan asian.

   Poista
 4. Helmililja ja keijunkukat ovat oikein hyvä match. Luumujen kukinta on tänä vuonna ollut huikea.
  Aurinkoista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla luumu kukki tosi pikaisesti. Toivottavasti pölyttäjät ehtivät mukaan...

   Poista
 5. Ihanaa vehreyttä ja kevätauringon lämpöä näissä kuvissa. Kauniita tulppaaneja ja muitakin kukkijoita. Minäkin haluaisin öistä sadetta, mutta sainkin sadepäivän. Siitepölyä oli täälläkin niin paljon, että ihan hyvä, että sade huuhtoo enimpiä pois. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei edelleenkään ole tullut kuin pari pisaraa
   :(

   Poista
 6. Kauniin keväisiä kukkijoita ja ihanaa vehreyttä. Minullakin keijunkukat ja helmililjat kasvavat yhdessä, ovat oiva pari. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...