torstai 1. maaliskuuta 2018

Värikkäitä tulppaanilajikkeita

Lupasin postauksen Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tulppaaninäyttelystä. Olipa väriterapiaa! Lajikkeita oli esillä runsaasti. Ekassa kuvassa pisin rivi.
Olen kertonut kukkien kielestä aiemminkin ja tietysti tarkistin, mitä tulppaaneista sanotaan:


Kukkien kielellä tulppaanit viestivät mainetta ja kunniaa.
Ja nykyaikaisemmin: Ne symboloivat kevään tuloa, iloa, pirteyttä ja kauneutta! Tietysti! Mikäs sen paremmin sopii näin maaliskuun ensimmäiseen. Se on kevät nyt, sanoo kalenteri!Tulppaanilajikkeita nimettynä


Tulppaaneja on mistä valita, sillä lajikkeita on TUHANSITTAIN. Ja lisää jalostetaan jatkuvasti, vaikka työ viekin vuosia. On kerrannaisia, rimpsureunaisia, erikokoisia, lyhytvartisia, eri aikaan kukkivia…. Kaikki vaivalla luodut lajikkeet eivät pysy pitkään viljelyssä. Muodit vaihtelevat.
Tulppaanilajikkeita näyttelystä
Tulppaanikimpun perushoito-ohjeet täällä.

Sipulien istutukseen voidaan palata syksyllä.
Jos joku haluaa perehtyä tieteellisen tarkasti tulppaanilajikkeiden ryhmittelyyn, niin listaus löytyy englanninkielisestä Wikipediasta ja tarkin löytämäni suomenkielinen lähde oli tämä Doradin, klik sivusto.
Lajike Pretty Woman
Ruissalon kamelia (Camelia japonica) helmikuu 2018

Kameliat kukkivat edelleen, ihanaa. Kirjoitin kamelioista postauksen aiemmin, klik täällä.
Pian on taas viikonloppu! Mukavaa loppuviikkoa! Nopeimmat jo kommentoivat, mutta yksi asia vielä piti kysyä: Mikä on sinun suosikkisi näistä lajikkeista? Minun on juuri nyt Kung Fu. Huomenna ehkä taas joku muu :)16 kommenttia:

 1. Voih, mitä kauneutta <3 Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Tulppaanit tuovat kevään, joka virallisesti alkoi tänään.

  VastaaPoista
 3. Eniten tykkään kerrotuista valkoisista ja vaaleanpunaisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja parasta minusta on jos niitä laittaa yhteen ;) Hyvä valinta!

   Poista
 4. Minä valitsisin Mondial kerrotun valkoisen .Keltainen ei tulppaaneissa ole minun värini. Kung Fu on myös hyvä valinta. Minulla on ollut kotona jo muutamia kimppuja nyt odotan kauppoihin jotain muuta. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta :) Minä pidän keltaisesta pääsiäisenä!

   Poista
 5. Oi miten ihania tulppaaneja, niin kauniita kaikki:)♥ Jos olisi pakko valita vain yksi niin ehkä se olisi sitten tuo Pretty Woman! Mukavaa alkanutta maaliskuuta:)

  VastaaPoista
 6. Tulin kurkkaamaan mielenkiintoista blogia. Liityn lukijaksi 😀. Pretty women olisi minun valintani. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Aurinkoista viikonvaihdetta sinne! Tulppaanikimppu on niin kovin keväinen.

  VastaaPoista
 8. Hei, kasvitieteellisellä oli samainen näyttely myös viime keväänä (tai kevättalvena), jolloin kävin katsomassa sitä. Ihanaa kukkaloistoa! Omia suosikkejani ovat 'Yellow Margarita' ja 'Tom Pouce'-lajikkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä on jokavuotista, toivotaan! Minä huomasin ekan kerran nyt.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...