lauantai 2. marraskuuta 2019

Nuoren huoneen uudistus jatkuu - uusi wanha kirjoituspöytä ja huonekasvit


Juttu sisältää mainoslinkin, merkitty *
Kerroin vähän aikaa sitten tyttären huoneen remontista – tässä lupaamani jatkopostaus asiaan. Ensimmäisessä osassa mm. maalattiin pilviseinät, postaus löytyy täältä (klik). Kerron nyt wanhasta kirjoituspöydästä, luottokangaskaupasta ja huonekasveista.


Tässä kuvassa ollaan remontin alkumetreillä, listat on irrotettu. Vanhat tapetit tytär valitsi pienenä ihan itse, eikä mistään lasten mallistosta. Nyt haluttiin vaaleampi ilme. Silloin tehtiin myös korkkilattia, joka on edelleen todella hyvässä kunnossa.


Uusi hyvin vanha kirjoituspöytä


Huoneessa oli ennen remonttia tooodella pitkä kirjoituspöytä, johon kerääntyi valtavasti roinaa. Siispä haluttiin pienempi. Kirjoituspöytä on kaluste, jonka ostan mieluummin käytettynä. Niin saa edullisesti tukevan, kunnon puusta tehdyn kestävän huonekalun. Nettikirppisten seuraaminen tuotti nopeasti tulosta. Haimme toiselta paikkakunnalta tumman kauniin kirjoituspöydän. Myyjä arveli sen saapuneen hänen evakkovanhempiensa mukana Karjalasta. 
Näissä kuvissa kirjoituspöydässä on alkuperäinen päällinen. Kuvissa sekin näyttää hyvältä, vaikka olikin hyvin kulunut.
Kirjoituspöydässä on puinen reunakehikko ja pöydän pinnassa jonkinlainen tekonahka. Se oli aikansa eläneen näköinen ja aika vaihtaa uuteen. Tekonahka tuntui kuitenkin hauskalta idealta ja lähdimme kangaskauppaan katsomaan, mitä on tarjolla. Miimun kankaasta löytyi kiva vaalea tekonahka, joka yhdistää tumman pöydän seinien vaaleisiin pilviin. Vanha kangas oli kiinni pienillä nauloilla. Uusi on toistaiseksi vain painettu paikalleen reunakehikolla, mutta toki se kannattaa vielä kiinnittää paremmin. 


Pöydän uusi vaalea päällinenPöytä on todella syvä. Kirjoitusosan alla oleva hyvin matala laatikko piti saada jaettua osiin, jotteivat kynät vieri ulottumattomiin. Löytämäni puulokerikot olivat liian korkeita, mutta ruotsalaisesta jättimyymälästä keittiöosastolta löytyi sopiva muovinen lokerikko.  


Tähän väliin pieni "mainos" vakiokaupastani, Miimun kangas. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö vaan tunnen Miimun henk.koht. Omat ompelutaitoni ovat erittäin rajalliset. On kiva asioida kaupassa, jossa kauppias neuvoo ja ojentaa käteen tarvitsemani nippelit, joiden nimiä en itse edes tiedä. Esimerkiksi nappeja on valtavasti ja myös ompelutöitä tehdään. Miimun kangas löytyy nykyään Turusta Länsi1-ostoskeskuksesta tai sillä on myös verkkokauppa www.miimunkangas.com.  
*Vielä vinkki ja mainoslinkki lempparikauppani Granit (klik) verkkokauppaan, josta saa mm. kirjoituspöydälle kivoja vihkoja, nitojaa yms yms. *
Miimu mittaa pöydän uutta pintamateriaalia


Mitä muuta?


Iso peili kiinnitettiin oveen. Jos ei halua katsella sitä, voi yksinkertaisesti jättää oven auki. Itse ovikin olisi hyvä pintakäsitellä, mutta tehdään se joskus sitten kaikille talon oville.
Teini oli lainannut kameraani, tämä kuva peilistä löytyi muistikortilta

Huonekasvit

Kaikki kasvit ovat nyt päässeet takaisin huoneeseen, uusia ei hankittu. Ne ovat:


Rönsyliljan (Chlorophytum) paikka on naruamppelissa. Rönsylilja on loistava huonekasvi: nopeakasvuinen, helppohoitoinen ja puhdistaa sisäilmaa. Nöpön mielestä se on myös herkullinen, mutta onneksi se vain hiukan maistelee. Poikasista saa helposti uusia kasveja, mutta me annamme niiden roikkua. 


Tuoksupelargonista (Pelargonium x fragnans) oli huoneessa aiemmin hauska alas kaartuva versio, mutta se valitettavasti kuoli. Nyt on ikkunalla sen pystykasvuinen pistokas. Kasvi pölläyttää tuoksupilven ilmaan vain, jos siihen koskee. 


Nukkatyräkistä (Euphorbia leuconeura) ehdottelin myös vaihtoa uuteen kauniimpaan yksilöön, mutta teini ei halunnut luopua vanhasta kaveristaan. Niinpä sidoin tuen valoa kohti kallistuneeseen varteen. Ikkuna on etelään päin, mutta talvella valoa ei silti ole kovin paljon ja kasvi pudottelee lehtiään. Luonnossa nämä kasvavat pari metrisiksi, joten tämä jatkaa varmaan vielä pitkään kasvuaan. Se on mukavan helppohoitoinen, kun se viestii veden tarpeensa surullisesti roikkuvin lehdin. Uusia alkuja saa helposti, kun se ampuu siemeniään ympärilleen. Kannattaa huomata, että jos kasviin tulee ”haava”, siitä vuotava neste on myrkyllistä.   
Vasemmalla rönsylilja, oikealla nukkatyräkki ja sen takana tuoksupelargoni


Viimeisessä kuvassa Nöpö esittelee pöydän puista reunakehystä. Siinä saa aika näkyä, toistaiseksi pöytää tai kehystä ei maalata. Tuoli on 1970-luvulta. 
Hyviä pyhiä ja koitetaan jaksaa läpi marraskuun harmauden!

11 kommenttia:

 1. Huippu hieno pöytä! Siinä on omaa sanomaa. En ole tuollaista ennen nähnyt. Ja mikä tarina. Aarteen olette löytäneet.

  Kasveista sen verran, että tuo nukkatyräkki on ylväs ja erikoinen. Mulla on niitä nyt viisi, jotka on istutettu pyöreästä siemenpallukasta ihan itse. Yhtä vielä vanhempaa käppälöin tovi sitten ja se pääsi pökkäämään käsille tuota myrkyllistä nestettä. Ne oli kuin liimaa ja sormet tarrasi yhteen. Pian paisui pari sormea kuin ötökän pistosta. 😉 Ei siis kannata kauheasti paljain käsin säädellä.

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pöytä oli onnekas löytö. Työn alla on vielä löytää sopivat helat kaapin oveen.
   Hui, en joko koskaan ole saanut tyräkin nestettä käsille tai sitten en ole herkkä sille. Eihän se onneksi yleensä vuoda. Pitääkin vielä varoittaa lapsia, etteivät koske, jos nestettä joskus tulee.

   Poista
  2. On hyvä pelastaa vanhoja aarteita ja luoda niille uutta elämää.

   Ja täytyy vielä tähdentää, ettei nuo tyräkit normisti vuoda, mutta menin "pakottamaan" kahta isoa kukkaa suorempaan ja ruttasin käsillä voimakkaasti yhteen, kun piti saada nauha sidottua. Silloin tietysti joku risahti ja neste alkoi vuotaa. Oma vika.

   Poista
 2. Kylläpä huoneesta tulee kiva. Varmasti teini on tyytyväinen. Pöytä on todella upea. Olettekin löytäneet todellisen aarteen. Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teini vaikuttaa oikein tyytyväiseltä. Kissakin tuntuu aikalailla muuttaneen hänen seurakseen ;)

   Poista
 3. Hieno kirjoituspöytä ja kiva idea oli päällystää se tekonahalla, niitä näkee kyllä harvemmin. Hyvä muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän mietin, voiko näin tehdä :) Mutta pöydän puupinta on käsittelemätön, joten jotakin piti joka tapauksessa tehdä, niin kokeillaan nyt tätä. Helppo tuo on sitten taas irrottaa, jos tarvis.

   Poista
 4. Kivan näköinen huone neidillä. Toi pöytä on kyllä löytö!

  VastaaPoista
 5. Komian pöyrän löyrittä. Mukavaa ku teinille kelepaa kiärrätystavara. Helepottaa kummasti elämää, jos o löytäny eres joitaki luattokauppoja.

  Plokis olis sulle haaste tyrkyllä. Käyppä kurkkaamas.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...