sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Sinivalkoisia kuvia ja ajatuksia


Sain sinivalkoisen haasteen Navettapiian puuhamaa ja Hiidenkiven puutarhassa -blogeista, kiitos! Itsenäisyyspäivän lähestyessä haluan miettiä, miten suomalaisuus näkyy blogissani - käyttäen tietysti sinivalkoisia kuvia.
En ole aiemmin osallistunut tähän haasteeseen, joten käytän myös joitakin hiukan vanhempia kuvia. Nämä ihanat keramiikkaruusut ikuistin Suomi 100 juhlissa lapseni koulussa. Tytär väkersi niistä aika monta.

Turvallisuus on tärkeä arvo suomalaisille. Oma koti on elämäni keskipiste, siellä asuu oma tärkeä perhe. Kuvat pihan eri reunoilta:
Koti häämöttää tien päässä (kuva 21.1.2018)

Kasvihuone kuurassa vuosi sitten


Kuva ikkunasta. Tytär tulossa koulusta kotiin.
Luonto on minulle ja useimmille suomalaisille tärkeä lukemattomin eri tavoin. Pihallani on myös ihan alkuperäistä luontoa. Tämä on mahdollista, kun piha on niin suuri. Voin poimia mustikat, kun on pölyttäjiä niiden kukkia pölyttämässä, halla ei iske ja on sopivasti sadetta marjoja kasvattamassa. Eli en joka vuosi saa satoa. 
Jugurttia, mustikoita ja chiaa. Muutama punainen ahomansikkakin on löytynyt mukaan.

Arvostan myös puutarhassani luonnonkasveja. Sinivuokko on tuotu äidin kotipaikasta, jossa se on kasvanut seinän vierustalla luultavasti jo vuosikymmeniä.  
Sinivuokko (Hepatica nobilis)

Hengitän sisään kasvien tuottamaa happea. Toivon, että ilmastonmuutos ei veisi vaihtelevia vuodenaikoja ja villapaidoille olisi toisinaan käyttöä. Suunnittelemani ilmastohaastepostaukset ovat ajanpuutteessa jääneet tekemättä. Sellainen on kuitenkin tulossa loppuvuoteen, jossa kokoan yhteen, miten vuosi on mennyt. 

Puutarhassani on tietysti myös paljon muuta kuin luonnonkasveja. Violetteja kasveja olisi vaikka mitä, sinisten löytäminen kuvista oli jo hankalampaa. Valkoinen on helpompi. Mm. nämä löysin tältä kesältä:
kurjenmiekka, kuva 18.6.2019

mustilanhortensia (Hydrangea paniculata 'Mustila')  kuva 4.8.2019

Pioni nupullaan, valkotäpläimikän komea lehdistö ja päivänkakkara, jota koitan siirtää tästä muualle, koska...

… tähän on tullut tänä kesänä paljon lisää kurjenpolvia. Tämä Geranium 'Rozanne' on upea! (kuva 11.7.2019)

Arvostan suomalaista yhteiskuntaa, jossa "kaikki toimii", terveydenhoito on korkeatasoista ja tarjolla kaikille. Tämä kuva on TYKSin pihalta. 
Sairaalan pihan köynnöshortensiat

Sananvapaus. Blogissa voin kirjoitella mitä tykkään. Hyvät tavat eivät maksa mitään, mutta tekevät maailmasta mukavamman paikan. Toivoisin kaikkien miettivän, miten sananvapauttaan käyttää. Onneksi puutarhablogien 'kupla' on kannustava ja mukava paikka!
Bujoaiheisen postauksen aion tehdä pitkästä aikaa vuodenvaihteeseen.

Kiitos vielä kerran haasteesta! Nyt on ollut valitettavasti niin kiirettä, etten ole kärryillä, ketä ei vielä ole haastettu. Voin halutessasi haastaa juuri sinut, ole hyvä! Haaste on lähtöisin Tiiun puutarhahetki-blogista, kiitos myös hänelle! Säännöt ovat tässä:- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki14 kommenttia:

 1. Niin kauniit kuvat ja ihana postaus! Sini-valkoiset ovat hyvin lähellä sydäntä varsinkin tähän aikaan vuodesta! Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Kokosit ja perustelit persoonallisen sinivalkosarjan. Kaikkiin perusteluihisi on helppo yhtyä, sellainen on Suomi. Kuvista ihastuttivat eniten mustikkakuva ja ulkoilevat villapaidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsellekin oli iloinen jälleennäkeminen löytää tuo villapaitakuva ;) Se oli postauksessa alkuvuodesta 2018.

   Poista
 3. Löyrit hyviä kuvia, torella monelta eri kantilta tähän haasteesehen. On se onni olla syntyä tähän maahan. Täälon loppujen lopuksi piänet murheet, verrattuna monehen muuhun maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onnekkaita ollaan. Vaikka elämä potkisi niin ei kuitenkaan tule siihen päälle tsunamia, ebolaa tai sisällissotaa.

   Poista
 4. Oikein osuvasta kulmasta tarkastelit tätä haastetta, hyvä postaus kera hienojen kuvien! Hyvää marraskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Persoonallinen ja kiva lähestymistapa tähän haasteeseen! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Mukavaan haasteeseen on kiva vastata ja kivasti sen teitkin. Minuakin riemastutti ulkoilevat villapaidat.

  VastaaPoista
 7. Ihanasti toteutettu haastepostaus! Kauniit kuvat ja hienoa pohdintaa. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan. Tunnelmallista itsenäisyyspäivän odotusta!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...