maanantai 26. maaliskuuta 2018

Virkistävästä viikonlopusta perennan siemeniin – Siemenkirje saapui


Ihan ensimmäistä kertaa olen saanut siemenkirjeen! Löysin sen tänään työpäivän jälkeen postilaatikosta perjantain postin kanssa……..  Olenkin koko illan hypistellyt siemenpusseja, mitä otan ja mitä laitan. Saan kirjeen sitten heti huomenna aamulla postiin, ettei enempää viivästy. Kirje lähti liikkeelle Pihan vuosi -blogista. Kiitos sinne järjestelyistä!

Olin koko viikonlopun reissussa ja harmitti, että kirje vietti sen ajan postilaatikossa. Valitin miehelle, miksei kukaan ole edes postilaatikkoon sillä välin kurkannut. Miesparka oli ihan hämmästyneenä, että kyllä hän otti perjantaina postin. Se olikin sitten ollut torstain posti, minkä hän otti perjantaina... Hankalaa, kun posti tulee välillä niin myöhään iltapäivällä.
Osa saapuneen perennasiemenkirjeen sisällöstä

Viikonlopusta sen verran, että minulla on ihana ladyporukka, jonka kanssa reissataan pari kertaa vuodessa. Kaikki asuvat eri puolilla Suomea ja aina on ihan hirveä säätö, että kaikille viidelle sopiva aika ja paikka löytyy. Tällä kertaa tavattiin lähellä maantieteellistä keskipistettämme Hämeessä. Vuokrattiin mökki viikonlopuksi ja siellä mm. ulkoiltiin, saunottiin ja liottiin paljussa antaumuksella. Ja tietysti käsiteltiin kaikkien kuulumiset. Erittäin virkistävää! Tosin niskani on vähän jumissa 150km/ suunta ajomatkasta, mutta olen toisaalta entistä motivoituneempi taas liikkumaan, kun vedettiin pari hyvää joogaa porukalla. Että kai tuo niskakin vetreytyy!

En arvaa julkaista porukasta kuvaa (etenkin kun ne kaikki on otettu paljussa :D), joten tässä ihan vaan maisema mökkipihasta järvelle. 


Siemenkirje oli sisällöltään kiinnostava ja monipuolinen perennakattaus. Hypistelin antaumuksella ja otin monenlaista pieniä määriä! Joitakin siellä oli sellaisia, mitä olin ajatellut itse laittaa, mutta keksin sitten jotain muuta tilalle. Laitoin mm. illakkoa pienen määrän ja ison kasan pienenpieniä rohtosormustinkukan ja palavarakkauden siemeniä. Ja jotain muutakin on, antaa olla ylläriäkin vastaanottajille.

Kuvassa näkyy illakon pussi, joka ei siis ole kirjeen mukana (käytin minigrippejä). Kylvö touko-kesäkuussa joko laatikkoon tai taimipenkkiin ulos. Siemenet peitetään kevyesti. Kesän aikana kasvaa lehtiruusuke, joka istutetaan lopulliselle kasvupaikalle elokuussa. Kukinta seur. kesänä. Jatkossa kylväytyy itsekseen. Rohtosormustinkukan siemenet ovat tämän kuvan pussin jälkeläisistä omalta pihalta kerätty.  Siinäkin joutuu pari kesää kukintaa odottamaan. Mutta odottaminenhan kannattaa...


Olen monet kerrat ajatellut, että siemenvaihto olisi kivaa ja fiksua, mutten ole tiennyt miten sellaiseen pääsisi mukaan. Blogin aloittamisen myötä tämä sitten tupsahti eteen, hienoa! Kirje oli siis tarkoitettu blogia kirjoittaville. Seuraavaksi kirje matkaa kauas pohjoiseen!

Postimerkitkin oli kukkia! Itse laitan näitä joutsenmerkkejä.


Huomenillalla lähtee muuten postiin Piha&Puutarha-messujen liput!  
EDIT: Voittajat arvottu! Tyttäreni toimi onnettarena. Liput lähtee Marjalle ja Tarjalle, kunhan saan postiosoitteet. 

7 kommenttia:

 1. Oi, ihana siemenkirje näyttää niin runsaalta ja houkuttelevalta. En tiedä monesko olen listalla mutta täälläkin odotellaan jo. Jännä kuvitella miten se kulkee ristiin rastiin pitkin poikin Suomenmaata :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä kovin montaa enää ole jäljellä, että varmasti lähiviikkoina saapuu!

   Poista
 2. Näyttää kirjeen valikoima lisääntyvän mukavasti pikkuhiljaa. Kiitos siitä myös sinulle :) Teidän viikonloppu kuulosti myös oikein mukavalta.

  VastaaPoista
 3. Kiva että siemenkirje ilahdutti. Seuraavan kerran osaamme kerätä erilaisia siemeniä. Minullakin on monta jännää perennaa . Itsekin olin innoissani. Mukava reissu teillä varmaan oli. Ja mukava tavata ystäviä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos olisin osannut syksyllä ajatella siemenkirjeitä, niin olisin kerännyt enemmän siemeniä!

   Poista
 4. Upea siemenkirje! Mahtipostia tuollainen. Ystäviä on mukava tavata. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...