sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Puutarhamessut ja ARVONTA


Vuorossa on blogini ihka ensimmäinen ARVONTA.


Kevään tuloa odotellessa on ihanaa fiilistellä puutarhamessuilla. Asuinpaikasta johtuen käyn itse aina Turun messuilla. Minusta ihan parasta Piha&Puutarha -messuilla on kuljeskella istutusalueella ja fiilistellä olevansa toukokuisessa puistossa. Koivut ovat hiirenkorvalla ja tulppaanit kukkivat. Suljen muun härdellin ulkopuolelleni ja nuuhkin kevättä... Toivottavasti tänäkin vuonna.


Jos Turun Piha & Puutarha -messut 6.-8.4.2018 kiinnostavat eikä lippua ole, niin tämän postauksen lopussa on lippuarvonta.
Tämän vuoden yleiskoristelussa on vehreä kaupunkipuutarha-aihe. On oleskelutilaa, räsymattoja ja tietenkin istutuksia. Toteuttajina tuttuun tapaan ainakin Ammattiopisto Livian puutarhuriopiskelijat.  Viime vuonna parvekepuutarhoja oli ideoitu hauskasti korkeaan rakennustelineeseen. Jotakin vastaavaa on ilmeisesti tulossa, kun ”luvassa on mm. yllätyksellistä hyggeilyä lattiatasosta korkeuksiin”.

Ohjelma näyttää olevan eri päivinä aika erilainen. Kannattaa katsoa ohjelmasta, minä päivänä paikalle menee, ettei oma suosikki mene ohi. Perjantaina on Sarin puutarhat -blogista tuttu Sari Weckström kertomassa parveke feng shuista ja työnäytösalueella on metsäisen pihan istutus. Lauantaina on mm. pioniaiheita. Sunnuntaina kasveilla stailaa Eva Wuite ja puutarhuri, arboristi Minna Toivanen leikkaa omenapuita (onkohan hänellä tällä kertaa suuri oikea omenapuu mukana vai jotakin pienempää). Lauantaina ja sunnuntaina on myös aina hienoja kukkasidontanäytöksiä. Hyötykasvit ja kesäkukat ovat myös mukana ohjelmassa.
Täytyy vielä miettiä, milloin itse menen…

Se on viime vuosina harmittanut, että mukana ei ole enää ollut juurikaan pieniä yhdistyksiä. Minusta niitä kannattaisi houkutella mukaan hyvin edullisin ehdoin. Aina oli paljon kävijöitä pienissä kojuissa siemeniä ostamassa . Yhdistykset toivat monipuolisuutta messujen näytteilleasettajiin, joiden määrä ja skaala on viime vuosina ollut mielestäni aika pieni. Samalla lipulla pääsee Mökki & Meri -tapahtumaan.
Koska omat kuvani edellisten vuosien messuilta ovat paikassa x, tässä jutussa on käytetty Turun messukeskuksen tarjoamia kuvia.

ARVONTA

Turun Messukeskus Oy lähetti minulle pari vapaalippua arvottavaksi blogissa, kiitos siitä. Arvontaan osallistut kirjoittamalla tähän alle kommentin, jossa kerrot, mistä erityisesti tykkäät puutarhamessuilla. Vastaus voi siis olla esim. 
tunnelma     työnäytökset        luennot         ostokset            perennat           ideat      siemenet  vihreys
tai mitä nyt ikinä keksit.  
Ainoa lisävaatimus on, että seuraat blogiani joko Lukijat härpäkkeellä (etsi sivupalkista kohta Lue) tai Blogit.fi kautta (tähänkin löytyy sivupalkista linkki, muista rekisteröityä).
Laita myös joko sähköpostiosoite tai suoraan postiosoitteesi, että saan sinuun yhteyden. Lähetän lipun postitse. Arvonnassa voi siis voittaa yhden lipun per nenä. En tiedä montako lukijaa Turun seudulta blogiini on löytänyt, toivottavasti muutama. Tai voihan sitä kauempaakin tietysti lähteä viikonloppuretkelle. Niin ja aikaa on 26.3. asti. Laitan heti sen jälkeen liput postiin. 
Onnea arvontaan!

17 kommenttia:

 1. Turun puutarhamessut ovat itsellenikin ne tutuimmat. Niissä ihaninta on ehkä juuri se yleiskoristelualue ja lisäksi tykkään tehdä keväisiä ostoksia. Vaikka itse päässenkin messuille vapaalipulla sisään, voisi osallistua arvontaan ystävieni puolesta ja antaa liput heille, jos voitan. :D

  joku.varpuslintu[ät]gmail.com

  VastaaPoista
 2. Käyn joka vuosi Turun messuilla, koskapa sinne on lyhin matka. Messuilla on kiva fiilistellä kevättä, poimia ideoita ja tehdä hankintoja (siemeniä, perennoja, daalioita yms.) Mukana siis arvonnassa😊 inkaliljalove@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Turun messuilla tulee joka vuosi käytyä, nytkin olen sinne menossa lauantaina. Yleiskoristelualue on siellä aina upea. Maaliskuun alussa olimmekin Flörissä seuraamassa Minnan opastusta omenapuiden leikkaamisesta. Siellä ainakin oli oikein täysikasvuiset omenapuut materiaalina :)
  Varmasti Turun messuiltakin jotain ostoksia tarttuu mukaan, vaikka ensi viikolla käydäänkin Tukholman messuilla.....
  (marja.palonen@gmail.com)

  VastaaPoista
 4. Mä tunnustan että en ole ikinä käynyt piutarhamessuilla. Tai ainakaan en muista käyneeni. Olisi varmaan korkea aika mennä, nyt kun on taas vihdoin oikea piha. Ei kyllä mitään tietoa mitä tuolla pihalla mahtaa kesällä kasvaa, näkee sitten aikanaan :D
  Mukana arvonnassa siis, heidi.valli at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ties millainen puutarhahurahdus ensi kesänä iskee, Heidi! Onnea arvontaan! Liityitkö jo blogin seuraajaksi?

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt noilla messuilla. Turku on niin kaukana täältä meiltä. Jollain puutarhamessuilla varmaan käyn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole itsekään käynyt missään kauempana olevilla puutarhamessuilla, vaikka voisihan se olla kivaa.

   Poista
 6. Varmasti mukavat messut! En ole Turun messuilla koskaan käynyt, enkä osallistu arvontaankaan, kun nuo messut ovat turhan kaukana. Onnea kuitenkin muille arvontaan osallistuville ja hauskaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Olen kerran käynyt Turun messuilla. Tänä vuonna en sinne kerkiä, mutta jos voitan niin lahjoitan liput ystävälleni. Liityin seuraajaksi Blogit.fi sivustolla.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kivasta blogista. Seurailen blogit.fi:ssä. Laitan yhteystiedot sähköpostilla.

  VastaaPoista
 9. Arvonta suoritettu. Voittajat ovat Marja ja Tarja! Onnea!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...