sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Hyvää kesää kukkien kera!

Varma merkki kesän alkamisesta: Koulut päättyivät eilen ja alkoi suvi suloinen. Puutarhassakin näyttää varsin mukavalta, vaikka en ole juuri mitään ehtinyt siellä tekemään. Nyt on tulppaanien aika! Lukiolainen pakkasi saman tien kimpsunsa kokoon ja sinkosi itsensä kesän vapaaehtoishommaansa, leiriä vetämään. Yläkoululainen aloitti loman nikkaroiden. Riippumattokin on viritetty (kuvassa oikealla). 

 Tulppaanit kukkivat juuri nyt upeasti. Osa lakastui nopeasti lämpimissä päivissä, mutta isoimmat tulppaaniryppääni ovat onneksi puolivarjossa. Näiden ensimmäisten kuvien istutusalue on uusi. Perustin sen tulppaaneja varten viime syksynä. Siirsin siihen myös pari pensasta. 

Tuomen kukinta kuuluu tietysti kevätjuhlien aikaan, vaikka paras kukinta oli jo vähän aiemmin. Talitintti etsi jotain kukinnoista.

Muuripenkkiin laitoin vanhojen seuraksi uusia kukkasipuleita. Näköjään on aika paljon samoja kuin uudessa paikassa. Tämä eka kuva kukinnan alkupuolelta, toinen tuoreempi.

Meidän omenapuut ovat suoraan sanoen kamalia kränkkiä, mutta edes yksi oli hetken aikaa hieno:


Kerroin toukokuun kiireistä ja nyt olenkin valmistunut sekä Naantalin että Raision ja lounaisrannikon matkailuoppaaksi. Ensimmäinen ihan oikea opaskierrokseni Naantalissa on jo ihan pian, joten ryhdyn seuraavaksi hiomaan, mitä aion sanoa. Onneksi se on pääosin sama kierros, jonka pyörimme opasnäytössä useampaan kertaan, joten hyvin pitäisi sujua. Raisiosta voin lämpimästi tällä hetkellä suositella käyntiä alppiruusupuistossa. Pysäköinti lukion pihaan/ bussista Kaupungintalon kohdalla. Siellä on sekä suuria vanhoja pensaita että paljon uudempia.

Raision vanha alppiruusumetsä on kuvassa taustalla. Kannattaa kiertää myös nämä uudet alueet!

Kasvimaan kurpitsoilla ym on harsot, etteivät kärähdä

Kun arki menee töissä, niin pidempää blogipäivitystä ei vielä synny. Eilen sain vihdoin pienen kasvimaani kylvettyä valmiiksi. Kasvihuoneeseen pitää tänään vielä virittää tomaattien kastelu. Tomaatit ovat jo paikoillaan. Kasvattamistani kelloköynnöksistä vasta osa on paikoillaan.

Ainiin, se alussa mainittu nikkarointi. Poika tekee hyttysverkkoa ikkunaansa, että voi pitää ikkunaa auki. Tietokone saa koko huoneen kuumenemaan. Hyvä että tietokoneella istuminen saa aikaan tällaistakin aktiviteettia. Kesätöitä ei hänelle löytynyt, joten alan pian hioa listaa, mitä kaikkea kotipihassa voikaan tehdä, pientä korvausta vastaan...

Mukavaa lomaa keillä sellainen on! Kissanpäiviä, sanoo Nöpö!

Tänään ehtii osallistua vielä pönttöbongaukseen!

12 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut valmistumiselle! Varmasti saat opastettavia, kunhan koronan helpottuminen tästä vielä enemmän avaa matkusamista.
  Meidän kylällä monet nuoret, jotka eivät ole saaneet kesätöitä, ovat ilmoittaneet fb:ssa tulevansa pientä palkkiota vastaan leikkaamaan nurmikoita, ulkoiluttamaan koiria ja tekemään monia muitakin töitä. Lähinaapuri maalautti parilla tällaisella teinitytöllä terassinsa kaiteineen. Kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.
  Sinulla on upeaa tulppaanien ilotulitusta. Meillä niiden kukinta alkaa olla melkein ohi.
  Mukavaa kesää koko teidän perheelle ja rapsutuksia Nöpölle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hops, mihin tästä katsoi vastaukseni!? Niinpä, jotain töitä voi löytyä muiltakin, jos vain kyselee. Saa nähdä miten tulppaanini selviävät, ulkona ukkostaa nyt.

   Poista
 2. Onnittelut valmistumisesi johdosta.
  Kaunista tulppaanien kukintaa.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut valmistumisesta. Meillä lukiolainen sai kesätöitä pariksi viikoksi. Yläkoululainen ei hakenut, keskittyy ripariin ja lepäämiseen. Hyvä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hyvä kun on kuitenkin tekemistä. Meidän teinin ripari hoitui tosiaan tässä jo keväällä, mutta menee protuleirille loppukesällä.

   Poista
 4. Onnittelut valmistumisesta! Minä kävinkin juuri eilen alppiruusupuistossa. Kukinta on just pääsemässä vauhtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pääsit käymään! Mun pitää ehdottomasti viikon sisällä käydä alppiruusupuistossa uudelleen!

   Poista
 5. Onnittelut valmistumisesta! Hienoa, että poika nikkaroi, niistä taidoista on aina hyötyä.
  Tsemppiä tomaateille ja kasvimaan kasveille1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nikkarointi on kyllä hyvä taito. Eipä tuo teini usein nikkaroi, mutta kiva kun edes joskus innostuu.

   Poista
 6. Kauniit tulppaani-istutukset ja omenapuu. Onnea valmistumisesta ja aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 7. Onnea valmistumisen johdosta! Ihanaa kukintaa ja söpö Nöpö.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...