perjantai 30. marraskuuta 2018

Valotauluideasta jouluverhoksi

Syksyn käsityöhitti on kuulemma ollut valotaulu, joka tehdään led-valoista ja kaupunkiaiheisesta kankaasta. Idea kuulosti hauskalta, mutta en tarvinnut taulua vaan verhon. Valoverho on sitten ihan eri asia, joten onkos tämä valotaulujouluverho? Joka tapauksessa kaikki valot ovat tervetulleita tätä synkeää vuodenaikaa valaisemaan! 

Jos ei verhot kiinnosta, niin kelaa alaspäin, huurteisiin pihakuviin :)Ihanainen Miimun kangas muutti juuri Raisiosta Turkuun Länsi1-keskukseen ja kävin vanhan paikan viimeisenä aukiolopäivänä ostamassa oman palani kaupunkia. Mies sanoi heti, että tuo kuvahan on Amsterdamista. Sieltä on hyviä muistoja, joten sehän sopii.

Toteutus oli helppo. Ompelin alareunaan rimalle kolon. Pyörörima pitää verhon suorassa. Ylimääräisenä hifistelynä innostuin kokeilemaan vähän kirjontaa muutamaan taloon. En ole kirjonut ikiaikoihin, joten työnjälki on alakoulutasoista. Kangas oli vähän kapea ikkunaan, joten molempiin sivuihin ompelin palan vanhan lakanan päärmeestä. Siinä on sopiva kolo, johon pujotin pari tikkua vielä suoristamaan verhoa. Ennen ripustusta asettelin led-valot nurjalle puolelle ja kiinnitin pakkausteipillä.

Kankaassa on katulyhtyjä, joten se sopii tarkoitukseen loistavasti. Kuva otettu iltavalossa.

Kesällä en ole käyttänyt verhoja keittiössä ollenkaan, mutta kun tuonne pimeyteen ei juuri näe mitään nyt kuitenkaan, niin tein melko peittävän verhon. Nämä päivälläkin otetut kuvat on aika pimeitä, ei tänne aurinko pilkistä.Sitten innostuin virkkaamaan lumihiutaleita, niitä on muutama verhon yläosassa. Heitin ihan ylimmäksi vielä valkoisen verhon, "lumipilven". Sähköpistoke on ihan ikkunan vieressä, joten käytin pistokkeellisia valoja. Näin ei tarvinnut miettiä, mihin patterirasian sijoittaa. 
Lumihiutaleet on kiinnitetty ihan nuppineuloilla, joissa on hohtavan valkoinen pää.

Ihan juuri alkaa joulukuu! Laitoin ikkunalaudan samalla joulukuosiin. Tai itse asiassa hankin sinisiä hyasintteja ja valkoisen orkidean tulevaa itsenäisyyspäivää ajatellen. 
Ruukkujen ympärillä on koristeena tapetista tehdyt "pitsinauhat".


Käydään sitten pihalla. 
Hetken aikaa täällä Lounais-Suomessakin oli todella talvista ja kaunista, vaikka lunta tulikin vain häivähdys. 

Kasvihuone huurteessa 28.11.2018

Pihalampi jäätyi


Keijunkukat
Tytär kotitielläKiva kun kävit blogissani! Mukavaa viikonloppua ja ensimmäistä adventtia!


12 kommenttia:

 1. Näpsäkän näköinen "valoverho" ja viimeinen tinttikuva kruunasi postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Halusin laittaa tinteistäkin kuvan, jossa kunnolla näkyy lunta. Niitä ei monta ollut kun aina on pimeä!

   Poista
 2. Tosi hieno verho! Kaunis kangas ja kuin tehty tuollaiseksi valotauluverhoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, viehätti erityisesti nuo katulamput. Laitoin niihin mahdollisuuksien mukaan osaan kaksi lediä, mutta kaikkiin ei riittänyt, kun käytin vain 20 ledin valoketjua.

   Poista
 3. Kauniit kuvat ja kiva verho. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mukava idea tuo "valoverho". Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia! Tinttikuva on hauska :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Toimiva hieno idea tuo valoverho! Asian kuruunaa vielä se, että maisema on tunnistettava kohde. Meillä on tilanne myös niin, että verhoja ei paljoa ole kesällä. Pimeään aikaan voisi ajatella juuri jotakin katseen kiinnittäjää! Kiitos ideasta1

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!

Lisää lukemista:

Lasiterassi - uusi lempipaikka

Vuodenvaihteen kunniaksi blogipostaus! Aiheena on tämän vuoden uusi lempipaikkani, lasiterassi. Se valmistui vuosi sitten, joten tämä oli en...