Lisää luettavaa!

torstai 2. tammikuuta 2020

Vuoden 2019 suosituimmat postaukset

Otan vuodenvaihteen kunniaksi katsauksen menneen vuoden suosituimpiin postauksiin. Itselle mieleen jäävin oli Hollannin reissu, josta syntyi postauksia sekä heti keväällä että inspiraatiopostaus vielä syksyllä. Arjessa paljon iloa tuo teinin huoneen remontti. Kävin muiden puutarhoissa ja omassa puutarhassa tapahtui. Postausten TOP 10 ovat ilmestymisjärjestyksessä ja kaikkiin on linkit, jos haluat katsoa tarkemmin. Tässä postauksessa on myös ennen julkaisemattomia kuvia. 
Onnea uudelle vuodelle 2020!


1. Huhtikuussa kerroin wanhoista pelargonilajikkeista. Pitää laittaa kalenteriin, että tekisin retken Pelargonitaivaaseen tulevana keväänä, en ole siellä vielä käynyt ja matka ei ole kovin pitkä. Pelargonitaivas kasvattaa ja myy vanhoja pelargonilajikkeita. Siitä siis postaus tulossa!

Spring in Amsterdam
Amsterdamista en tehnyt päivitystä, mutta tässä joitakin kaupungin tuhansista pyöristä. Näistä kuvista tulee kevättä ikävä!
Spring in Amsterdam
2. Kevään upealla reissulla kävin Hollannissa mm. tutustumassa puutarhoihin ja Keukenhofin tulppaani-ihmemaahan. Amsterdamissa oli vaikea olla törmäilemättä muihin turisteihin. Luin äskettäin, että Amsterdamia ei enää mainosteta matkailukohteena, vaan turistivirtoja yritetään ohjata Hollannin muihin kaupunkeihin. Esimerkiksi Keukenhofiin pääsee suoraan lentokentältä, menemättä Amsterdamin kautta. Kyllähän Alankomaissa on paljon muutakin nähtävää. Tykkäsin todella paljon Appelternin mallipuutarhoista, joista tein postauksen, sekä vanhoista kauniista kaupungeista Utrecht ja Den Bosch.

Amsterdam on edelleen näkemisen arvoinen, mutta en ehkä suosittele pääsiäispyhiä ja jos haluaa museoihin, liput kannattaa varata kuukausia etukäteen. Keski-Euroopan isoissa kaupungeissa kannattaisi suosia pieniä hotelleja, ei airbnb asuntoja, joista on tullut paikoitellen hirmuinen ongelma (lisätietoja esim täältä).
Sinisade köynnös Wisteria
Máximapuiston jättimäisestä pergolasta pieni osa, Utrecht. Ihana sinisade, Wisteria
3. Kasvihuone kuntoon postauksessa kerroin Blumat kastelusysteemistäni. Hyvin se pelitti taas koko kesän ja odottelee seuraavaa kautta. Tomaatit kasvoivat hyvin:
Kasvihuoneen sato


4.  Risun uusi elämä postauksessa aiheena oli itse tekemäni lahopuuaita. Se on edelleen hyvän näköinen, tukipuut ovat kestäneet, vaikkeivat järeitä olekaan. 
Lahopuuaita
Yläkuvassa omatekoinen kevyempi rakennelma ja alakuvassa lahopuuaidasta järeämpi versio Louhisaaresta (rakentaminen vielä kesken). Molemmista varmasti löytyy hyönteisille sopivia koloja. 

Risuaita


5.-6. Kesällä niin moni ei ehdi lukea puutarhablogeja, koska seuraava suositumpi postaus on elokuussa ensin arvonta ja sitten postaus LUKE:n suojeluksessa olevista Pasin upeista wanhoista daalioista.

7. Elokuun lopulla iloitsin: Se kukkii sittenkin sekä esittelin kestotalouspaperisysteemini, joka on muuten osoittautunut ihan loistavaksi. Perhe muistaa käyttää niitä paremmin kuin uskalsin toivoa. 
Postauksen kukkija oli kelloköynnös, jota kasvatin ensimmäistä kertaa siemenistä itse


8. Kukkasipulien istutussuunnitelmat Keukenhof-tyyliin oli vuoden eniten kommentoitu postaus arvonnan jälkeen. Siitä tuli omastakin mielestäni kiva ja inspiroiva. Nyt sitten jännitetään, mitä maasta nousee. Toivottavasti on keväällä jotain ihailtavaa ja kuvattavaa! Nämä kuvat ovat Keukenhofista:
Tulppaanit toukokuu

Ripsureunatulppaanit

9. Lokakuussa kiinnosti tyttären huoneen uudistus, josta tein pari postausta. Remontti oli tosi onnistunut ja muutoksia ei ole tarvinnut sen jälkeen tehdä. Linkistä löytyy mm. helppo ohje kattoon ripustetusta rekistä. 

10. Listan yllättäjä oli Vinkeitä vihanneksia ja pensasmustikan istutus, joka vetäisi hirmuisen kävijäpiikin. Olen kenties jakanut sen hyvällä hetkellä jonnekin? Siitä löytyy myös kasvissosekeiton resepti ja nöpöilyä.
Toukokuinen kuva Nöpön nöpöilystä alppiruusun 'Venla' kupeessa


Minun ei ollut ihan helppoa selvittää, mitkä postaukset vuodelta 2019 olivat ne kaikkein suosituimmat. Käytössäni on Google Analytics, jota en osaa käyttää hyvin (ja siellä harvoin vierailen). Suosituimmat postaukseni - joihin siis edelleen tulee eniten kävijöitä-  ovat vanhoja, ilmeisesti Google on tykästynyt niihin, ja löytyvät ne blogin sivupalkistakin. Yksi ikisuosikki on keväältä 2018 viherhuoneen amppelit

Jos tiedät selkeän postauksen, josta perusbloggaaja (minä) saa tietoa Google Analyticsin käytöstä, niin laitapa ihmeessä linkkiä kommentteihin! Bloggerin oma seuranta vaikuttaa aika epäluotettavalta.

Koitan saada aikaan alkuvuodesta vielä toisen postauksen, johon tulee juttua oman puutarhan menneestä vuodesta, kun en sellaista vielä ole tehnyt! Otan myös oikein mielelläni vastaan ideoita aiheista, joista toivoisit tänä vuonna blogiini tulevan! Tai olenko esim. luvannut jonkin aiheen ja kenties jo unohtanut koko jutun - muistuta!
Toivon mukavaa alkua vuodellesi!

17 kommenttia:

 1. Hienoja postauksia, joten ei ihme, että ovat suosittuja!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja postauksia! Sinulla on upea blogi jossa riittää luettavaa ja ihasteltavaa! Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia bloggailuhetkiä♥

  VastaaPoista
 3. Sullon miälenkiintoosia ja perinpohojaasia postauksia monelta eri elämänalueelta.
  Hyvää uutta vuatta 2020!

  VastaaPoista
 4. Olen mielenkiinnolla lukenut postauksiasi, kiitos niistä.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat kiinnostavia juttuja ja niin erilaisia toisiinsa verrattuna vaikkapa kelloköynnös ja kestopyyhkeet! Aiheet koskettavat arjen monenlaisia iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki onkin tosi kiinnostavaa, siitä pitäisi tehdä enemmän postauksia! Tyttäreni nauraa, että minulla on joka aihepiiriin joku oma näkemys tai niksi.

   Poista
 6. Hei Eeva, kiva löytää tänne, jään ehdottomasti lukijaksi ja alan selailla menneitä puutarhapäivityksisäsi!

  VastaaPoista
 7. Osa näistä olikin mennyt itseltäni aiemmin ohi, joten hyvä, että tulin selanneeksi tämän listauksen, niin pääsin lukemaan vielä lukematta jääneet kiinnostavat jutut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, millä tavoin vedän yhteen viime vuotta. Päätin tehdä tällaisen postauksen sen jälkeen, kun olin löytänyt uutta kiinnostavaa luettavaa vastaavasta toisen blogin postauksesta. Sinä selvästi pääsit samaan fiilikseen! ;)

   Poista
 8. Sulla on aina upeita kuvia ja hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 9. Paljon on vuoteesi mahtunut - onnea ja menestystä uudelle vuodelle!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!