Lisää luettavaa!

lauantai 16. toukokuuta 2020

Teinipojan huoneen remontti - maalia ja kaktusamppeleita

Teinin huone kaipasi pientä pintaremonttia. Huoneesta siivottiin vuosien kerrostumat, seinät maalattiin, huonekalut vaihtoivat paikkoja ja osittain vaihtuivat. Kaktuskokoelma pääsi entistä paremmin ikkunaan esille - tein niille uusia amppeleita. Mukana pari vinkkiä helppoon maalaamiseen, joka sujuu hyvin ensi kertaa asialla olevalta teiniltäkin.
Teini sai itse maalata huoneensa. Se oli helppoa, sillä jatkoimme hyväksi havaitulla linjalla: Ikkuna- ja oviseinät pysyivät valkoisina. Maalattavat seinät ovat ylhäältä ja sivuista myös valkoiset, joten ylälistoja ei tarvitse maalaamisen takia irrotella. Maalarinteippiä sen sijaan kului hyvinkin rullan verran.
Työn alla olevaan ylimpään ruutuun kokeiltiin ensin kotoa löytynyttä vanhaa maalia, mutta siihen hankittiin kuitenkin Syvänne-sävy. 

Aluksi koko seinä vedettiin kertaalleen valkoisella. Valkoiseksi jäävä yläosa piti maalata useita kertoja, jotta vanha tumma maali saatiin piiloon. Värillisten alueiden rajat vedettiin teipillä. Suunnittelimme maalattavan kuvion niin, että eri väripinnat ovat kiinni toisissaan. Tämän takia suojateippejä oli aina siirrettävä. Jos eri alueiden väliin olisi jätetty valkoiset raidat niin teipit olisivat voineet olla koko ajan paikallaan. 

Maaleina olivat Tikkurilan Joker sisustusmaalit. Sävyt olivat Pasaatituuli, Mentoli ja Syvänne.Koronakevät on meillä ollut osasyynä remonttiin. Pojan tietokone oli yläkerran aulassa ja etäkoulun myötä se oli käytössä päivin ja illoin. Remontissa tietokone siirtyi pojan omaan huoneeseen ja minä sain viritettyä oman rauhallisen työpisteen aulaan. Mutta ennen kuin tietokoneen saattoi siirtää, sille piti raivata tilaa... 
Tällä viikolla teini "pääsi" taas kouluun. Aikaiset aamut ei kyllä varsinaisesti ole hänen juttunsa, mutta onneksi kohta on kesäloma...

Tämä kaktus saa edelleen olla ikkunalla. Painava lasipurkki suojelee kissaa kaktukselta ja toivottavasti myös toisin päin. 

Amppelin solmiminen on aloitettu pohjasta

Työpöytä oli aiemmin ikkunan edessä, joten kaktukset ja kasvit mahtuivat hyvin olemaan ikkunalla ja pöydällä. Nyt ikkunan edessä on sänky, joten on iso riski, että kissa tai ikkunan avaaminen heittää kaktukset alas. Niinpä suuri osa niistä nostettiin amppeleihin.
Amppelit on solmittu samalla supersimppelillä tyylillä, jota olen käyttänyt aiemminkin (klik, täällä). Sininen nauha on trikookudetta ja harmaa on tukevampaa ontelokudetta.
Tämä oli paljon mukavampi projekti seinien osalta verrattuna aiempaan tytön huoneen remonttiin (klik, täällä). Siellä tapettien irrottaminen oli todella aikaa vievää. Luulen, että jatkossakin me vain maalaamme, se on tosi helppoa ja mukavaa!

Toisessa seinässä on sama kuvio peilikuvana:Remontointi on kai ollut tänä keväänä aika suosittua puuhaa. Onko teillä rempattu? Tai oletko  viime aikoina ripustellut kasveja?
Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Tulipas hieno seinä; todella kiva oivallus tuollainen osittainen aluemaalaus! Kiitos vinkistä:)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi helpottavaa kun on "marginaalit" reunoilla! Kiva että tykkäsit!

   Poista
 2. Olette taas laittaneet tuulemaan ja kivalta näyttää. Oliko poika itse ideoimassa kuviota? Varmasti on mieleinen lopputulos, kun pääsee itse vaikuttamaan omaan huoneensa lookiin.
  Nuo roikkuvat kaktukset näyttävät hauskoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sai itse ideoita. Minä ja tytär haettiin Pinterestistä ideoita ja tarjoiltiin niitä :) Kolmistaan mietittiin myös seinän sävyt ja autoin teippaamaan sopivan muotoiset kuviot.

   Poista
 3. Seinästä tuli hieno. Sopii hyvin teini-ikäiselle pojalle ja myöhemmin on taas helppo vaihtaa väriä.
  Sain tänä keväänä maalattua sisävaraston seinät ja katon sekä pääsisäänkäynnin tuulikaapin. Maalaaminen on nopeaa ja mukavaa. Eniten aikaa menee kaikkiin valmisteluihin eli lähinnä siihen teippaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisi kiva jos voisi vaan alkaa maalata, mutta alkuvalmisteluja on aika paljon. Tuulikaapin maalaaminen raikastaa varmasti kivasti sisääntulon.

   Poista
 4. Huikean hieno seinä, jossa värit sointuvat upeasti toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ollaan tyytyväisiä! Värimalleja tutkittiin hartaasti.

   Poista
 5. Tyylikäs seinä väreiltään ja muodoiltaan. Nykyisin on saatavana hyviä maaleja ja maalaamalla on helpp muuttaa koko tunnelma. Lisäksi maalatut seinät ovat helpot pitää puhtaana. Kivan rennot ripustukset, sopivat juuri tähän tyyliin.
  Sisätiloissa en ole paljoa remontoinut, mutta saunasuojaa tuli juuri levitettyä saunan paneliosiin ja oviin pielineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, maalaaminen on aika edullista remontointia siihen nähden, kuinka suuren muutoksen sillä voi saada. Ja se pidentää usein käyttöikää, kuten tuo saunasuojakin.

   Poista
 6. Ihanan näköinen huone. Taitava poika!

  VastaaPoista
 7. Huikun sinulla näkyy olevan komea ..no nyt nimi häipyi mielestä mutta tuoa joka ampuu siemeniä. Olen kalastellut sitä muutaman vuoden kun entinen päätti päivänsä. Kiva blogi sinulla, ekan kerranolen täällä (ihan huonekasvien takia) ja liityin lukijaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä postauksesta näköjään puuttuu kasvien nimet, syynä voi hyvin olla, että ovat itseltäkin olleet hukassa ;) Mutta kiva kun löysit myös uudempaan postaukseen! Jos muutkin haluavat katsoa lisää kasveja (ja jossa nukkatyräkki/ paha poika kavereineen on nimetty), niin kirjoita hakuun huonekasvi tai klikkaa aihelistasta viherkasvit.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!