Lisää luettavaa!

maanantai 17. kesäkuuta 2019

Vaaleanpunainen päivä - pioni ja ruusu kukassa!

Tänään piti aamusta sännätä pihaan katsomaan, kun ikkunasta huomasin ensimmäisen pionin avanneen ensimmäiset nuppunsa. Vieressä ovat ruusupensaat vielä kukassa, joten niistäkin nyt kuvat. Eilen tein ihanan jäisen mansikkavälipalan, sen ohje lopussa. Paljon vaaleanpunaisia kuvia siis!















Enpä eilen vielä arvannut, että pioni aukeaa jo tänään. Mutta sää on hieno, lämpöä yli 20 ja puolipilvistä, joten kelpaa tässä kukkia. Juuri sopivasti ehdin raivata tuon edustan (edellinen postaus siitä). Suurin osa kukista on vielä nupulla. 


















Tämä pioni jo lähes kokonaan auki!














Vieressä ovat ruusupensaat. Juhannusruusun kukinta tuntui menevän ihan hujauksessa, kun en ollut kotona sen aloittaessa kukinnan. Nyt se on jo aikalailla kukkinut. Perinteisten pensasruusujen perusvika tuo lyhyt kukinta. Tämä kuva muutaman päivän takaa:
Juhannusruusu 














Ihan pionin vieressä tornionlaaksonruusu kukkii vielä jonkin verran - sekin vaaleanpunaisena.
Tornionlaaksonruusu Rosa majalis 'Tornedal'

Tornionlaaksonruusussa on vielä joku nuppukin

Ruusupensaan takana pioni, joka tässä kuvassa ei vielä kuki
Ja toisesta suunnasta!
Eilinen jälkiruoka sopi vaaleanpunaiseen teemaan. Onko sinullakin vielä viime vuotisia mansikoita pakastimessa? Niistä syntyy ihana lämpimän päivän välipala. Sulata mansikoita niin vähän kuin mahdollista, niiden pitää olla jäisiä. Hommaa helpottaa, jos olet pakastanut ne soseena. 
Laita mukaan jäisiä banaanin siivuja, jos pakasteessa on. Pelkästään tästä tulee jo hyvää! Tai mansikoihin voi yhdistää myös vaniljajäätelöä ja tuoretta banaania. Minä laitoin näitä kaikkia ja vielä maustamatonta jugurttia ja muussasin kaikki sauvasekoittimella.
Koristeeksi suklaaströsseliä.


Syötävä ennen kuin sulaa!


Onko sinulla jokin luottoainesosa, jota käytät tämän tyyppiseen jälkiruokaan/ välipalaan?


Ei minun pihassani muuta vaaleanpunaista taida ollakaan kuin nämä?! Muilla väreillä siis jatketaan. Mukavaa uutta viikkoa!









6 kommenttia:

  1. Ihania nuo pionit. Odotan innolla josko täällä mökillä pionit ehtisivät auki juhannukseksi. Niitä on tänne jokunen kertynyt, koska ne eivät juurikaan maistu peuroille ja saavat useimmiten kukkia rauhassa. Kiva jälkkäriohje. Täytyykin muistaa laittaa banaania pakastimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on hyvä jos peurat ei syö pioneja, melkein kaikkihan niille maistuu. Banaania kannattaa aina olla pakkasessa ;)

      Poista
  2. Ihania on pionit kukkiessaan ja otanpa talteen tämän ohjeen. Kohta tulee uusia mansikoita mitä voi pakastaa soseena. Laitoitko banaanin myös soseena pakkaseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole pakastanut banaanisosetta vaan viipaleita. Käytän yleensä vain pienen määrän, niin otan banaaniviipaleita rasiasta ja lisään samaan rasiaan, kun joku banaani uhkaa mustua (meillä ei kukaan halua syödä tummia banskuja).
      Pelkästä banaanimössöstäkin syntyy ihan kuin jätskiä sauvasekoittimella, mutta sitä en yleensä tee.

      Poista
  3. Söpöt värit tässä postauksessa :) Jälkkäri on varmasti hyvää ja terveellisempääkin kuin vaikkapa sorbetti, kun ei ole sokeria. Aurinkoista juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ei todellakaan tarvita lisättyä sokeria! Tai no, olen saattanut pakastamisvaiheessa yhden lusikallisen laittaa sokeria mansikoihin...

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!