Lisää luettavaa!

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Keukenhof - aikuisten huvipuisto?!Olen viettänyt pääsiäisen Alankomaissa äiti-tytär reissulla. Minun eli äidin ykköskohde oli Keukenhof eli tulppaani-ihmemaa. Ja olihan se näkemisen arvoinen! Fiilis oli vähän samanlainen kuin suuressa huvipuistossa. Porttien auetessa ilmassa oli käsinkosketeltavaa intoa ja riemua. Intoilijat vain olivat aikuisia, jotka heiluivat kamerat tanassa kukkapenkiltä seuraavalle. Mukana muutama vinkki kävijälle.

Ihan kuin Linnanmäellä saattoi istua veneeseen kuvattavaksi (vene ei tosin liikkunut) - tai Ibiza- henkiselle terassille. Jäätelöä myytiin joka puolella ja hattaraakin oli. Perimmäisestä nurkasta löytyi myös perihollantilaista silakkaa (kauhutalo? heh). Komein jono taisi olla laitteeseen nimeltä tuulimylly. Askartelunurkassa oli sellainen (aikuis)ryysis, että jätin väliin. Posetiivi soi kuin sirkuksen edustalla ja värit olivat räikeitä!Alue on auki vain keväisin, joten sitä todella ehditään aina säätää seuraavaan vuoteen. Nyt huomasi, että monet tulppaanit olivat aivan kukintansa loppuvaiheessa. Toisaalta alppiruusuissa oli hyvin muhkeita nuppuja ja myöhäisimmät tulppaanit olivat vasta nupulla, joten uutta katsottavaakin oli tulossa. 32 hehtaaria, 7 miljoonaa kukkasipulia. On siellä jotain katsottavaa... Ja väreissä ja tunnelmissa on myös herkkyyttä. Ihania kukkivia kirsikoita ja lehtipuissa heleät uudet lehdet ja perennoja oli istutettu lisää. 


Teinin kommentti: Ei se ollut niin paha kuin pelkäsin. 

Minä koitin hillitä kukkahulluutta parhaani mukaan, etten olisi ihan mahdotonta seuraa. En ole siis maannut mahallani hakemassa parhaita kuvakulmia ja hienot taidekuvat kasveista eivät olleet nyt suorituslistalla. Pääasiassa kuljettiin ja nautiskeltiin väreistä.


Pidettiin piknik nurmella. Otettiin eväitä mukaan (suosittelen miniporkkanoita!), joten taukoa ei tarvinnut aloittaa kojuihin jonottamalla. Istuinalusta oli hyvä! Teiniltä saivat pisteitä nämä pääsiäistipujen korvikkeet, jotka emon ohjauksessa seikkailivat alueella: Tämä oli 70. Keukenhofin näyttely. Sen kunniaksi teemana oli 70-luvun alun hipit ja flower power. Hipit ja orkideanäyttely sisätiloissa sopivat huvipuistotunnelmaan. Olihan se vaihtelua, kun yleensä orkideanäyttelystä pyritään tekemään tyylikäs. Värjätyt kukat ei oo mun juttu, joten en jäänyt ottamaan kuvia. 


Sisätiloissa oli kuitenkin monenlaisia näyttelyjä, ei pelkkää hippeilyä. Rakennuksia on useita. 
Pätevän näköisiä Elhon ruukkuja, joissa oli mm. keijunkukkia. 


Kannatti tutkia ilmaista aluekarttaa välillä, muuten olisi jotain jäänyt välistä. Enkä nyt tarkoita yksittäisiä lajikkeita vaan isompia kokonaisuuksia! Ehdottomasti kannattaa mennä, jos tilaisuus tulee. En nyt pelkästään tämän takia kehota ketään nousemaan lentokoneeseen. Itse olen vielä koko viikon Hollannissa muissa merkeissä. 
Suosittelen: 
- Menemään paikalle tavallisena arkipäivänä. Pääsiäispyhinä ryysis oli sitä luokkaa, että parkkipaikatkin loppuivat ainakin yhtenä päivänä. 
- Ajoissa aamulla liikkeelle ennen kuin liikenne on ihan tukossa.
Onnellinen bloggaaja
Käytimme bussia, johon voi ostaa liput samalla kun pääsyliputkin. Ostin netistä, mutta lähtöpaikaltakin olisi ilmeisesti hyvin saanut. Paikka on niin valtava, että toisin kuin Amsterdamin museoihin, tänne mahtuu eikä lippuja osteta tietylle päivälle. 
Oletko käynyt Keukenhofissa? Tai pohtinut sinne menemistä? Tai oletko nähnyt suureellisia tulppaanipuistoja muualla? Palaan tänne Alankomaihin vielä myöhemmin blogissa. 

16 kommenttia:

 1. Oi miten upeita kuvia,niin kauniita ja ihanaa kukintaa! Teillä on ollut hieno reissu ja ilmakin näyttää ihan täydelliseltä, niin kaunis sininen taivas noissa kuvissa! En ole koskaan käynyt Keukenhofissa mutta ehdottomasti näyttää käymisen arvoiselta paikalta:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ei olisi voinut olla parempi, parikymmentä astetta lämpöä ja auringonpaistetta :)

   Poista
 2. Upeita näkymiä. Eikä vain tulppaani-istutukset vaan myös kauniit puut ja maisema yleensä.
  En ole käynyt Keukenhofissa. Mielelläni menen, jos sopiva matka osuu eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puut olivat todella kauniita uusissa pienissä lehdissään, upeat kirsikan kukat ja muut siihen päälle vielä. Maisema oli kauniin kumpuileva eli ei paljastanut liikaa kerralla!

   Poista
 3. Kävin Amsterdamin matkallamme myös tuolla Keukenhofissa. Siellä kukkapeltoja silmänkantamattomiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niihin varsinaisiin kukkapeltoihin asti en päässyt vielä tässä postauksessa. Vähän toista kuin vehnäpellot meilä:)

   Poista
 4. Upea paikka! Mieletön kukkaloisto ja nuo kukkivat kirsikkapuutkin ovat ihania. Kiitos kuvakierroksesta!

  VastaaPoista
 5. Minun käynnistäni on jo 35 vuotta. Onhan se kovasti muuttunut siitä :)

  VastaaPoista
 6. Ompa upea paikka ei ole tullut käytyä .Kiitos kuvista niitä katseli mielellään.

  VastaaPoista
 7. Keukenhof on mieletön paikka ja nähtävää ja koettavaa riittää. Vierailustani on jo joitakin vuosia, mutta osa näkymistä näyttivät tutuilta. Kirsikat kukkivat myös vierailuni aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana. Varmaan aika moni juttu pysyy suunnilleen paikoillaan, vaikka istutukset uusitaankin.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!