Lisää luettavaa!

torstai 8. marraskuuta 2018

5 muistoa kesältä


Marraskuun pimeyttä piristää kesän muistelu ja valokuvien katselu. Between Rikkaruohoelämää -blogista haastoi minut Viisi parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta -haasteeseen. Haasteen aloitti Maatiaiskanasen elämää -blogin Hilu. Kiitos haasteesta! Samalla tuli järjestettyä valokuvakaaosta. Julkaisin todella vähän postauksia menneenä kesänä, joten kuvat olivat vielä sikin sokin arkistojen kätköissä. 
Keijunkukat sopivat hyvin rajaamaan pienen pientä niittykasvien laikkua.


1. Rippijuhlat

Kevättä leimasi tyttären rippijuhliin valmistautuminen, nurkat piti laittaa kuntoon siihen mennessä. Muistojen lisäksi juhliin tehdyt ruukkuistutukset ilahduttivat koko kesän. Loppukesällä tytär kävi myös protuleirin, joka olikin hänelle itselleen rippileiriä parempi kokemus. Protuleirit ovat kaikille nuorille tarkoitettuja aikuistumisleirejä. Ilmoittautuminen ensi kesän leireille on juuri alkanut, niin laitankin linkin tähän. Ja sitten takaisin asiaan!

Ruukkuruusu kukki edelleen lokakuussa

2. Pionit

Tänä vuonna pionit olivat minulle aivan erityisen merkityksellisiä. Kuten olen kertonut, alkukesäni pilasi yllättävä tulehdus, jonka takia vietin viikkoja sairaalassa. Katselin siellä ikkunasta pientä vihreää laikkua, jossa näytti olevan istutuksia ja penkkejä ja yritin saada lupaa mennä edes sinne. Vihdoin sainkin – ja mitä sieltä löysinkään!
Näitä pioneja ei voinut katsella puistonpenkiltä (penkeiltä näki parkkipaikan) vaan ne oli piilotettu poluttoman istutusalueen sisään pihan takanurkkaan. Mutta minä ja mehiläiset viihdyimme siellä.   

Pionien kukinta ei onneksi ollut ohi kun pääsin kotiin, vaan ne kukkivat upeasti myös siellä:

3. Niittykukat

Niittykasvillisuus tuntuu viehättävän minua aina vain enemmän. Omalle pihalleni on vuosien odotuksen myötä kehittynyt oikein soma pieni keto. Seuraavaksi odotellaan, että kuvaustaitoni kehittyisi ja saisin siitä parempia valokuvia! Tästä aiheesta kirjoitan varmasti myöhemminkin!

Ketoneilikka, päivänkakkara ja matarat kukkivat

Kukkivia laikkuja tulee enemmänkin, jos perheen miesten ruohonleikkuuinnon saa pidettyä kurissa. Tässä näyte pumpun kupeelta. Lähinnä tässä on siankärsämöä, mutta minä pidän siitäkin.Takana kukkiva keltainen jätti on isohirvenjuuri, jota ei helle ja kuivuus haitannut. 


4. Sadonkorjuun ilo

Paljon hyviä muistoja jäi sadolla herkuttelusta ja sen säilönnästä. Koko kesä ja lokakuulle asti syötiin vain omia tomaatteja, joita kypsyi tasaiseen tahtiin kasvihuoneessa. Piirakoita tehtiin vuorotellen oman pihan raparperista, mustikoista, mansikoista ja omenoista. Viinimarjoista syntyi mm. mehua. Punaherukkahilloa voin suositella esimerkiksi pinaattilettujen kanssa! Meidän pihalla tosin suostuu menestymään vain mustaviinimarja, joten punaiset on poimittu muualta.


5. Uusi terassi

Kesän tärkein rakenteluprojekti oli terassin laajennus ja siihen näkösuojan rakentaminen. Siitä kerroinkin aiemmassa postauksessa, jonka voit lukea täältä. Tässä kuva eri suunnasta kuin aiemmin julkaisemissani. 
Terassilla on huutokaupasta hankitut vanhat kalusteet, jotka maalattiin vihreäksi (etualan möykky on säkkituoli)


Haastan seuraavat blogit, tulkaa mukaan jos aihe teitä innostaa! Nilan Lappalainen etelässä -blogista, Hiidenkiven puutarhan Minnan ja Kasvin paikan Reetan.

Haasteen säännöt:

Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tällä kaudella (siitä lähtien, kun esikasvatuskausi alkoi päättyen tähän hetkeen).

Kerro postauksessa, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää -blogista.

Kerro, keneltä itse sait haasteen ja haasta vähintään kolme blogiystävääsi mukaan.

Käy kirjoittamassa postauksesi Maatiaiskanasen Elämää -blogin ”5 parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta”  -haastepostauksen kommenttikenttään, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan.

15 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle haasteesta otan sen mielelläni vastaan ja oli mukava lukea myös sinun ajatuksia omista puutarha ja kesä muistoistasi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Tätä oli kiva tehdä paitsi että eksyin vähän turhan moneksi tunniksi kuvaviidakkoon :D

   Poista
 2. Ihania muistoja ja tunnelmia <3 Kiitos, että osallistuit haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava muistella ja on ollut myös kiva lukea sinun ja muiden muistoja!

   Poista
 3. Kesäkuvia on kiva katsella. Ne nostavat muistoja myös omasta kesästä.
  Ehkä kauniiden pionien ihastelulla oli parantava vaikutus. Itsekin kesällä sairaalassa ollessani nautin päästessäni pari kertaa katselemaan istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva kun haastoit minut! Minulla olisi aika paljon hampaankolossa siitä, miten selvistä tutkimustuloksista huolimatta luonnon parantava vaikutus jätetään huomioimatta hoitolaitoksissa!

   Poista
 4. Jes, kiva haaste! Kiitos, osallistun mielelläni :) Kauniit pioni- ja niittykuvat! Terassi näyttää viihtyisältä ja siinä on myös hyvin tilaa ruukkuistutuksille. Leppoisaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tykkäät! Odotan innolla postaustasi.

   Poista
 5. Kiva postaus ja niin ihania pioneja!

  VastaaPoista
 6. Kivoja muistoja. Täytyykin ottaa haaste vastaan!

  VastaaPoista
 7. Ihana oli lukea sinun kesämuistojasi! Pionit ja luonnonkukat jäivät erityisesti mieleeni ja sadonkorjuu, sekä tyytyväisyys jonka aisti kirjoituksestasi.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!