Lisää luettavaa!

lauantai 31. maaliskuuta 2018

Onko pääsiäisessä parasta kukat, perinteet, rahkapullat vai muu, mikä?

Niiaava kukko ja muita kotkotuksia

Töiden ja arjen pyörityksen ohessa pääsiäisen valmistelut jäivät. Kysyinkin torstaina töissä, haittaaks se, ettei minulla vielä ole pääsiäissuunnitelmia. Totesimme, että kyllä tässä ehtii. Ja perjantaina sitten ehdinkin.

Minulla on iso laatikollinen epämääräisiä pääsiäiskoristeita. Perjantaina vihdoin kaivoin sen ullakolta, pengoskelin ja jotakin otin esiin. Suuri osa sisällöstä on lasten askarteluja. Lisäksi joukossa on pari tärkeää muistoa edesmenneestä isoäidistäni. Hauskin niistä on niiaava kukko. Kukko levittää siipensä, kun sen selästä painaa. Se on 1970-luvulta tai viimeistään 80-luvulta. Siivet ovat hapertuneet, mutta edelleen ne reippaasti nousevat.
Pääsiäiskoristeet vaelsivat ennen paikan löytymistä...
Paperiset pääsiäiskoristeet ovat wanhoja

Ohran joukossa on vihreitä lasihelmiä. Sopivat mukaan kun istutuskin on lasimaljassa.


Kukkia, lisää!

Kannoin torstaina kotiin lisää narsisseja. Niitä on nyt sekä terassilla että sisällä. Terassille tein istutukset kattiloihin.

Narsisseja ja helmililjoja terassilla

Sisälle askaroin kimpun, joka näkyikin jo kuvan verran edellisessä arvonnan voittajat -postauksessa. Käytin siihen marketin tulppaaneja, oksaneilikkaa, jaloleinikkejä ja eukalyptuksen oksia. Kukkakaupassa oli kyllä liikaakin ihanuuksia, olisin halunnut kaikkea! Jos minulla ei olisi ollut jo markettitulppaaneja, niin mukaan olisi lähtenyt papukaija- tai ranskalaisia tulppaaneja, ah. Mimosan kukan sivuilla voi käydä kuolaamassa täällä. Ei ole maksettu mainos, vaan mielelläni tuon esiin aikaansaavia yrittäjänaisia.  


Tulppaanit ja vaaleankeltainen oksaneilikka
Jaloleinikki

Rahkapullaah!

Sitten piti saada rahkapullaa! Lapset eivät innostuneet leipomaan, joten tein itse. On mukavan helppo leipomus. Pitää vaan malttaa jättää taikina tarpeeksi löysäksi niin on helppo vaivata ja tulee mehevät pullat. Tutkin netin reseptejä ja kokeilin sitruunarahkaa täytteeseen. Täytteen ohje oli tällainen:
  • 200 g maitorahkaa (sitruunanmakuinen)
  • 1 kpl munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl rusinoita
Miten taas unohdinkin, että näissä on aina minun makuuni tarpeettoman paljon sokeria, olisi voinut ainakin puolittaa. Hyvää se tietysti näinkin oli! Sitruunarahka oli hyvä idea! En laittanut rusinoita. Tähän voisi väri-iloksi hyvin laittaa jonkun persikan tai aprikoosin palan myös. Koko resepti löytyy täältä. Itse sekoitin mukaan myös reilusti spelttijauhoja.
Välissä käytiin miehen kanssa pelaamassa sulkkista ja sitten oli hyvä vetää pullaa päälle!
Taimiakin piti hoivata. Tässä basilikaa.

Brunssi

Lauantai-aamuun päätin värkätä brunssin koko perheelle. Tein illalla pullataikinan ohessa sämpylätaikinan jääkaappiin. Se piti vain nostella kasoiksi pellille ja törkätä uuniin aamulla. Olin kysellyt perheeltä, mikä olisi brunssin se juttu ja päädyin amerikkalaisiin pannukakkuihin. Lisäksi keitettyjä munia – tietysti. Juomiksi tuoremehua ja kahvia ainakin.

Oikeasti parasta pääsiäisessä on perheen kanssa yhdessä oleminen. Joten menen tästä brunssin tekoon. Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinulle! Ihanaa on, jos mainitset jonkun kivan jutun sinun pääsiäisestäsi kommenteissa tuossa alla!


4 kommenttia:

  1. Kauniita pääsiäiskoristeita!
    Minä tein aamulla Rahkapullia.😊
    Hyvää pääsiäistä!🐣🐥☀️

    VastaaPoista
  2. Niin kauniita kuvia ja ihanaa pääsiäis-kevät tunnelmaa♥ Minusta kyllä pääsiäisessä parasta on värikkyys ja juurikin herkut:) Nuo rahkapullat näyttää kyllä hyviltä! Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pääsiäisenä minäkin tykkään värikkyydestä!

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa ja on tärkeä! Kiitos!